Ανθρακας ο θησαυρός του Πριγκόζιν

ΑΠΟ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΛΕΝΤΑΡ

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2023 10:25

ΜΟΣΧΑ
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα προπαγανδιστικό βίντεο με τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν να κομπάζει για τα ουκρανικά όπλα, που έπεσαν στα χέρια των μισθοφόρων του της Wagner Group μετά την άλωση της Σολεντάρ. Μόνον που τα λάφυρα είναι… αρχαία.


Στο βίντεο που πρόβαλαν ρωσικοί ενημερωτικοί ιστότοποι, όπως το Inforeactor, ο Πριγκόζιν φέρεται να εικονίζεται σε μια αποθήκη της πόλης της ανατολικής Ουκρανίας, που έπεσε στα χέρια των εισβολέων στα τέλη Ιανουαρίου. Στις εικόνες ο «σεφ του Πούτιν» ποζάρει στον φακό περήφανος με τα όπλα που φέρονται να απέσπασαν οι μισθοφόροι του από τον ουκρανικό στρατό.
«Τα πακετάραμε όλα. Τέλος, τώρα, με το σόου. Αυτά είναι όλα όσα βρήκαμε στις αποθήκες του Σολεντάρ», λέει ο Πριγκόζιν.
ΑΠΟ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ
Ωστόσο, ένας αετομάτης χρήστης του Twitter ανέλυσε το βίντεο με τον Πριγκόζιν και διαπίστωσε, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, ότι τα λάφυρα ήταν οπλικά συστήματα του περασμένου ή ακόμη και του προπερασμένου αιώνα! Στην αρχή του βίντεο ο Πριγκόζιν κραδαίνει ένα σύγχρονο Καλάσνικοφ, αλλά όταν ανοίγει τα επόμενα κιβώτια, αποκαλύπτεται η αλήθεια...
Σύμφωνα με τον χρήστη του Twitter το πρώτο κιβώτιο περιέχει υποπολυβόλα Thompson, που κατασκευάστηκαν το 1920. Στο δεύτερο κιβώτιο διακρίνονται πολυβόλα Maxime από το 1885. «Είναι όλα τακτοποιημένα σε κιβώτια. Στη συνέχεια υπάρχουν πολυβόλα PPS, PPP, Maksims με μέγιστο ρυθμό βολής όχι χειρότερο από σύγχρονα όπλα, ενώ υπάρχουν και πολυβόλα Degtyarev», λέει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass