ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ Γ’

Πρώτη «έξοδος» στο Βερολίνο

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΜΕ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΓΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2023 8:16

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό ως μονάρχη, και έγινε δεκτός με τιμητικό άγημα και κανονιοβολισμούς. Η τριήμερη παραμονή του στη Γερμανία έχει στόχο να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των γερμανοβρετανικών σχέσεων, με έμφαση στη συμφιλίωση μετά τον πόλεμο και στους κοινούς στόχους για την προστασία του κλίματος.
Σε απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η γερμανική πλευρά στην επίσκεψη, παρουσία του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αποδόθηκαν  στρατιωτικές τιμές στον βασιλιά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και όχι, όπως συνηθίζεται, στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue. Είναι η πρώτη φορά μετά την επανένωση της Γερμανίας που γίνεται κάτι τέτοιο προς τιμήν αρχηγού ξένου κράτους.
Το βράδυ ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επρόκειτο να παραθέσει επίσημο δείπνο, στο οποίο είχαν προσκληθεί εν ενεργεία και πρώην πολιτικοί, αλλά και καλλιτέχνες που διατηρούν ιδιαίτερους δεσμούς με τη Βρετανία.
Σήμερα ο Κάρολος Γ’ θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου. Παραμένει άγνωστο εάν θα επιλέξει να μιλήσει και στη γερμανική γλώσσα, όπως είχε κάνει και σε παλαιότερη επίσκεψή του, αναφερόμενος στις γερμανικές ρίζες της οικογένειάς του. Συνοδευόμενος από τον κ. Σταϊνμάιερ, θα επισκεφτεί γερμανοβρετανική στρατιωτική μονάδα στο Βρανδεμβούργο, ενώ θα συναντηθεί με πολίτες, Γερμανούς και Βρετανούς, αλλά και -σύμφωνα με επιθυμία του- με πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στο Βερολίνο.
Ακόμη, οι δύο ηγέτες θα επισκεφθούν οικολογικό χωριό κοντά στην πρωτεύουσα και θα ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες στην περιβαλλοντικά φιλική καλλιέργεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass