ΓΑΛΛΙΑ

«Βουνό» τα σκουπίδια στο Παρίσι

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2023 9:01

ΠΑΡΙΣΙ


Σοβαρό πρόβλημα στο Παρίσι με τα σκουπίδια έχει προκληθεί λόγω της απεργίας που συνεχίζουν οι υπάλληλοι στην Καθαριότητα. Οι εικόνες από το κέντρο του Παρισιού είναι χαρακτηριστικές της έκτασης του προβλήματος.
Τα σκουπίδια σχηματίζουν «βουνά» σε απόσταση αναπνοής από την Παναγία των Παρισίων. Οι υπάλληλοι στην Καθαριότητα διαμαρτύρονται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού στη Γαλλία, που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 64 έτη (από 62 που είναι σήμερα).
Τα παράπονα των κατοίκων δεν σταματούν, καθώς η δυσοσμία είναι έντονη, την ώρα που εγκυμονεί ο υγειονομικός κίνδυνος σε μια πόλη που κατά περιόδους υπάρχει πρόβλημα με την παρουσία αρουραίων.
Στις όχθες του Σηκουάνα, στη σκιά της Νοτρ Νταμ, οι σωροί των σκουπιδιών εμποδίζουν τη θέα. Για να φτάσει πλέον κάποιος στον επιβλητικό καθεδρικό ναό στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας πρέπει πρώτα να κάνει σλάλομ. Την ίδια στιγμή οι επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν τον Πύργο του Άιφελ μέσα από την εσπλανάντ του Τροκαντερό, βγαίνοντας από το μετρό, πέφτουν επάνω σε έναν τοίχο από μαύρες σακούλες. Στο κέντρο της πόλης, τα άλλοτε ρομαντικά δρομάκια είναι σπαρμένα με κούτες, καφάσια και αποφάγια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass