EΣΘΟΝΙΑ

Κάλπες με προβλέψεις για κυβέρνηση συνασπισμού

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2023 8:40

ΤΑΛΙΝ
Οι Εσθονοί προσήλθαν χθες στις κάλπες για να εκλέξουν τα μέλη του νέου Κοινοβουλίου, σε μια ψηφοφορία που θα μπορούσε να ενισχύσει τους ακροδεξιούς εθνικιστές, οι οποίοι έχουν ταχθεί κατά της συνέχισης της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.


Το κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό Κόμμα της πρωθυπουργού Κάγια Κάλας προβλέπεται ότι θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά πιθανότατα θα υποχρεωθεί να σχηματίσει συνασπισμό προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό 24-30%, ενώ το ακροδεξιό EKRE 14-25% (το 2019 είχε εξασφαλίσει το 17,8% των ψήφων).
Το Κεντρώο Κόμμα προβλέπεται να λάβει 16-19%, οι φιλελεύθεροι του «Εσθονία 200» 9-15%, οι Σοσιαλδημοκράτες (SDE) 8-11,5% και το κεντροδεξιό κόμμα «Πατρίδα» 7-9%. Η Εσθονία, μια χώρα 1,3 εκατ. κατοίκων που συνορεύει με τη Ρωσία, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.
Πρωτοστάτησε πέρυσι στις διεθνείς εκκλήσεις για αυξημένη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Επί του παρόντος η στρατιωτική βοήθεια του Ταλίν προς το Κίεβο ξεπερνά το 1% του εσθονικού ΑΠΕ και είναι η μεγαλύτερη από οποιασδήποτε άλλης χώρας αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass