ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Mοίρασε... μπαξίσι στα παιδιά

ΕΤΑΞΕ 309.000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 9:38

ΑΓΚΥΡΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε χθες να ανοικοδομήσει τη νότια περιοχή της Τουρκίας στον απόηχο των ισχυρών σεισμών που την έπληξαν πριν από περίπου έναν μήνα.
Την ώρα που τα ποσοστά του κόμματός του συνεχίζουν να πέφτουν, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, υποσχόμενος σύντομα να ανεγερθούν νέα κτίρια.
«Με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων απομάκρυνσης συντριμμιών, ξεκινάμε την ανοικοδόμηση και την αναζωογόνηση των περιοχών μας», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Καχραμανμαράς.
«Σε λίγους μήνες ξεκινάμε την ανέγερση 309.000 κατοικιών, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών σε χωριά, σε όλη τη ζώνη του σεισμού. Δίνουμε επίσης 100.000 λίρες (5.000 ευρώ) στους συγγενείς των πολιτών μας που σκοτώθηκαν στον σεισμό, για τις επείγουσες ανάγκες τους. Πληρώνουμε 10.000 λίρες (500 ευρώ) στον κάθε πολίτη που επλήγη από την καταστροφή. Εργαζόμαστε επίσης σκληρά για να παρέχουμε στους σεισμόπληκτους μόνιμη στέγαση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Περισσότεροι από 13.000.000 άνθρωποι στην Τουρκία έχουν πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς, ενώ οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία ξεπερνούν τις 50.000.
«Επίσης, θα μεταμορφώσουμε γρήγορα άλλες περιοχές της χώρας μας που αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή» είπε ακόμη ο Ερντογάν, ζητώντας από τους πολίτες να είναι «πιο προσεκτικοί» λόγω των μετασεισμών.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ
Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν δέχθηκε σκληρή επίθεση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για τις εικόνες με τον Τούρκο πρόεδρο να μοιράζει μετρητά σε παιδιά που έχασαν οικογένειες και καταστράφηκαν τα σπίτια τους.
«Μην κοιτάτε που κλαίνε. Δεν κλαίνε... Λένε: ‘’μπορούμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους μοιράζοντας χρήματα;’’» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass