ΚΥΠΡΟΣ

Αναλαμβάνει καθήκοντα η κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2023 8:20

ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Μεθαύριο Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων Ειδική Συνεδρίαση για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Στην τελετή θα παρευρεθεί ο απερχόμενος ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης, ενώ ο νέος Πρόεδρος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια της Προέδρου της Βουλής Α. Δημητρίου και των μελών του κοινοβουλίου.


Την Τετάρτη 1η Μαρτίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, υφυπουργών και λοιπών διορισμών του κ. Χριστοδουλίδη.
Κατά την τελετή, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει, με βάση την ισχύουσα εθιμοταξική σειρά, τα ονόματα των υπουργών.  Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μετά το πέρας της διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα ανακοινώσει τα ονόματα των Αξιωματούχων.
Ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας θα καλεί στη συνέχεια τους Επιτρόπους, για να παραλάβουν τον διορισμό τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Εθιμοτυπίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους διορισθέντες Αξιωματούχους και τους Επιτρόπους, θα μεταβούν στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου, στον προαύλειο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι.  Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με όλα τα νεορισθέντα πρόσωπα, θα επιτρέψουν στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου για τη λήψη της αναμνηστικής φωτογραφίας.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, σύντομης διάρκειας. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του νέου Υπουργικού, οι Υπουργοί/ Υφυπουργοί θα αναχωρήσουν για τα Υπουργεία/ Υφυπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης/παραλαβής των χαρτοφυλακίων τους.  Σημειώνεται ότι ο νέος ΠτΔ αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση των ονομάτων του νέου κυβερνητικού σχήματος, πιθανότατα αύριο Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass