Συλλήψεις εργολάβων για κακοτεχνίες

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 8:30

Προσπαθώντας να κατευνάσει την οργή των πολιτών, η Κυβέρνηση έδωσε εντολή έρευνας για τις καταγγελίες που είχαν κάνει οι πολίτες πριν τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.
Μετά από μία εβδομάδα προσπαθειών διάσωσης των εγκλωβισμένων και κάτω από τη γενική κατακραυγή από τους πολίτες που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, η κυβέρνηση ξεκίνησε το κυνήγι των εργολάβων που ευθύνονται για τις κακοτεχνίες που έγιναν στα κτίρια, δίνοντας εντολή για τη σύλληψη 113 από τους 131 υπόπτους.


Σύμφωνα με το BBC, o Φουάτ Οκτάι υποσχέθηκε να διερευνηθεί διεξοδικά όποιος ευθύνεται εμμέσως για τον φονικό σεισμό. Μάλιστα, ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 131 ύποπτοι ως υπεύθυνοι για την κατάρρευση ορισμένων από τα χιλιάδες κτίρια που ισοπεδώθηκαν στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς της προηγούμενης Δευτέρας, και ότι «έχουν εκδοθεί εντάλματα κράτησης για 113 από αυτούς».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι 24.921 κτίρια σε όλη την περιοχή κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, με βάση τις εκτιμήσεις επί 170.000 κτιρίων.
*Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την Κυβέρνηση Ερντογάν ότι δεν εφαρμόζει τους οικοδομικούς κανονισμούς και ότι δεν διαθέτει στη σωστή κατεύθυνση ειδικούς φόρους που επιβλήθηκαν μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό το 1999 που είχαν στόχο την αντισεισμική θωράκιση.
Ο Ερντογάν περνώντας στην αντεπίθεση ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση ψεύδεται και διαδίδει συκοφαντίες για να δυσφημήσει την κυβέρνηση, εμποδίζοντας τις επενδύσεις αντί να αντιμετωπίζει τη διαφθορά στους δήμους που διοικούνται από την αντιπολίτευση.
Για την ιστορία, πάντως, όπως επισημαίνει το Reuters, στα 10 χρόνια έως το 2022, η Τουρκία υποχώρησε 47 θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας. Οι εισαγγελείς στα Άδανα διέταξαν τη σύλληψη 62 ατόμων στο πλαίσιο έρευνας για κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ οι εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 33 ατόμων στο Ντιγιαρμπακίρ για τον ίδιο λόγο, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass