Επιχειρηματίας δώρισε 30 εκατ. δολάρια για σεισμοπαθείς

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2023 8:25

Με πλήρως ανθρωπιστικό πνεύμα, ένας Πακιστανός επιχειρηματίας αγνώστων στοιχείων, που κατοικεί στις ΗΠΑ δώρισε το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τα θύματα των φονικών σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία.
Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ εκθείασε την ενέργεια του εν λόγω επιχειρηματία, με μία ανάρτηση στο Twitter.


«Βαθιά συγκινημένος από το παράδειγμα ενός ανώνυμου Πακιστανού που μπήκε στην τουρκική πρεσβεία στις ΗΠΑ, και δώρισε 30 εκατομμύρια δολάρια για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία», έγραψε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, το Σάββατο.
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Γιουσούφ Ερίμ, δημοσιογράφος στο TRT World, εξέφρασε την εκτίμησή του για την κίνηση και είπε: «Ένας Πακιστανός επιχειρηματίας μπήκε στην Τουρκική Πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και δώρισε ο ίδιος ανώνυμα 30 εκατομμύρια δολάρια. Δεν ξέρουμε ποιος είναι. Η ταυτότητά του δεν έχει αποκαλυφθεί».
ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Εν τω μεταξύ από την πλευρά του ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, χαρακτήρισε τον σεισμό αυτό το χειρότερο γεγονός που έχει συμβεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα, ενώ προέβλεψε ότι ο αριθμός των νεκρών «τουλάχιστον θα διπλασιαστεί».
«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε με ακρίβεια (τον απολογισμό των θυμάτων)», πάντως «είμαι σίγουρος ότι θα διπλασιαστεί, αν δεν αυξηθεί ακόμα περισσότερο», είπε ο Γκρίφιθς στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Ο σεισμός αυτός είναι η έβδομη πιο φονική καταστροφή που έχει καταγραφεί αυτόν τον αιώνα, με τον απολογισμό των νεκρών να πλησιάζει αυτόν του σεισμού του 2003 στο Ιράν, όπου σκοτώθηκαν 31.000 άνθρωποι.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς επισκέφθηκε το Χαλέπι στη Συρία και χαρακτήρισε την καταστροφή «σπαραξικάρδια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass