Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Προτεραιότητα να σωθούν εγκλωβισμένοι

«ΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ»

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2023 10:12

ΑΘΗΝΑ
Συνέντευξη στο CNN, στην εκπομπή «Connect the World», έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη συνδρομή από τη χώρα μας με ομάδες διασωστών, λέγοντας ότι «στις στιγμές της κρίσης βάζουμε τις διαφορές μας στην άκρη».
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλαν βοήθεια στην Τουρκία, καθώς η χώρα μας έχει αρκετή εμπειρία στην αντιμετώπιση μεγάλων σεισμών.
«Δεν μπορώ να φανταστώ μία πιο ισχυρή εικόνα από αυτή, [...] ενός Έλληνα διασώστη και ενός Τούρκου διασώστη να σώζουν ένα επτάχρονο κορίτσι. Αυτές είναι πολύ δυνατές εικόνες που, στο τέλος της ημέρας, χτίζουν γέφυρες μεταξύ των λαών μας», είπε ο πρωθυπουργός.
«Ο χρόνος έχει πολύ μεγάλη σημασία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, και σημείωσε ότι «προτεραιότητα είναι να σωθούν εγκλωβισμένοι πολίτες».
«Ο σεισμός, να επισημάνω, επηρέασε και τη Συρία, όπου εκεί οι συνθήκες είναι πολύ πιο περίπλοκες, γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση για βοήθεια μέσω διεθνών Οργανισμών» είπε ο πρωθυπουργός στο CNN, και πρόσθεσε ότι θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ζήτημα της παροχής βοήθειας προς τη Συρία.
ΓΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN και για την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, τη Δευτέρα, έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό» είπε, και τόνισε πως και το 1999 «βοηθήσαμε η μία χώρα την άλλη» μετά τους ισχυρούς σεισμούς που είχαν σημειωθεί σε Ελλάδα και Τουρκία την ίδια χρονική περίοδο.
«Προσωρινά, βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «ως λαοί δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass