ΙΡΑΝ

Ξεκινά απεργία πείνας ο σκηνοθέτης Τζ. Παναχί

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2023 8:46

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Ξεκινά απεργία πείνας ο βραβευμένος σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος από το ιρανικό καθεστώς έξι μήνες.  Ο Τζαφάρ Παναχί βρίσκεται εδώ και έξι μήνες φυλακισμένος στην Τεχεράνη.
Όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του, ξεκίνησε την απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησής του. Τη δήλωση έδωσε στη δημοσιότητα η γυναίκα του. Ο Τζαφάρ Παναχί συνελήφθη τον Ιούλιο πριν καν αρχίσει το κύμα των διαμαρτυριών τον Σεπτέμβριο. Παρά τις ελπίδες για την απελευθέρωσή του τον περασμένο μήνα, ο Τζαφάρ Παναχί παραμένει φυλακισμένος στις φυλακές Εβίν της Τεχεράνης.
«Σήμερα, όπως πολλοί άνθρωποι παγιδευμένοι στο Ιράν, δεν έχω άλλη επιλογή από το να διαμαρτυρηθώ εναντίον αυτής της απάνθρωπης συμπεριφοράς με ό,τι έχω πιο ακριβό: τη ζωή μου», δήλωσε. «Θα αρνηθώ να φάω και να πιω και να πάρω οποιοδήποτε φάρμακο μέχρι την απελευθέρωσή μου», δήλωσε ο κινηματογραφιστής, η απεργία πείνας του οποίου άρχισε την 1η Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass