ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Μπορεί να επισπευσθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές

Είναι προγραμματισμένες για 18 Ιουνίου - «Ψυχρολουσία» από τις δημοσκοπήσεις...

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2023 7:37

ΑΓΚΥΡΑ
Η διενέργεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών είναι πιθανόν να επισπευσθεί και οι ψηφοφορίες να πραγματοποιηθούν πριν από την προγραμματισμένη 18η Ιουνίου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.


«Γνωρίζετε όλοι τη σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να τροποποιηθεί ελαφρώς για νωρίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εποχικές συνθήκες», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος πρόεδρος το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να ρίχνει το βάρος του στην προετοιμασία ενόψει των εκλογών, ξεκινώντας μία άνευ προηγουμένου παροχολογία για να μπορέσει να αντιστρέψει το κλίμα στις δημοσκοπήσεις ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική κατά της Ελλάδας.
Αν και ακόμη είναι εξαιρετικά πρόωρο να προδικάσει κανείς την έκβαση στις τουρκικές εκλογές, τα στοιχεία που έρχονται στο φως και διαβάζουν στο επιτελείο του Ερντογάν δεν είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τον ίδιο.
Η τελευταία δημοσκόπηση που εστίασε στους νέους, δείχνει ότι γυρίζουν την πλάτη στον Τούρκο πρόεδρο και το κόμμα του, το οποίο κατατάσσουν τέταρτο, πίσω ακόμα και από τους αναποφάσιστους.
Συγκεκριμένα, στην έρευνα που παρουσιάστηκε, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι πρώτο στη νεολαία με 21,7%, ακολουθεί το Καλό Κόμμα της Ακσενέρ με 17,4%, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη. Τρίτη «δύναμη» στους νέους οι αναποφάσιστοι με 15,1% ενώ τέταρτο έρχεται το κόμμα του Ερντογάν με 13,9%. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2023 στην Τουρκία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά έξι εκατομμύρια νέοι.
Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν, εν μία νυκτί, ανέβασε το ποσοστό αύξησης που ανακοίνωσε για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 25% σε 30% και αυτό επειδή υπήρξαν αντιδράσεις, ενώ προσέθεσε ότι η αύξηση αυτή θα είναι για το πρώτο εξάμηνο, εξαγγέλλοντας ότι στη συνέχεια θα υπάρξει και νέα αύξηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass