ΛΟΓΩ «ΕΙΣΒΟΛΗΣ» ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΩΝ

Χαλαρώνει η νομοθεσία για το κυνήγι στην Ιταλία

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 8:20

Η συντηρητική κυβέρνηση της Ιταλίας σκοπεύει να χαλαρώσει τη νομοθεσία για το κυνήγι, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που οι αγρότες της χώρας περιγράφουν ως «εισβολή» αγριογούρουνων. Η εμφάνιση αγριογούρουνων είναι σύνηθες φαινόμενο στην ιταλική ύπαιθρο, αλλά το τελευταίο διάστημα αναφέρεται όλο και συχνότερα ακόμη και σε κεντρικά σημεία της Ρώμης, όπου προφανώς οι αγριόχοιροι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια της Αιώνιας Πόλης.


Στην τροπολογία που ετοιμάζουν τα «Αδέλφια της Ιταλίας» (FDI, το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι) — το περιεχόμενο της οποίας έγινε γνωστό στο πρακτορείο Reuters — προβλέπεται ότι η σύλληψη και η θανάτωση άγριων ζώων θα επιτρέπεται σε αστικά κέντρα και προστατευόμενες περιοχές. Μάλιστα, θα επιτρέπεται η συμμετοχή αστυνομικών, δασονόμων και αδειοδοτημένων ιδιωτών κυνηγών σε σχετικές εκστρατείες.
Η τροπολογία διευκρινίζει ότι τα θηράματα θα μπορούν να καταναλωθούν εφόσον οι υγειονομικές αρχές βεβαιώσουν πως είναι κατάλληλα προς βρώση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass