ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Καταδικάστηκε 97χρονη γραμματέας των Ναζί

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2022 8:43

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, σύμφωνα με την πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέα, επέβαλε δικαστήριο της βόρειας Γερμανίας κοντά στο Αμβούργο στην 97χρονη Ίρμγκαρντ Φ., πρώην γραμματέα και δακτυλογράφο στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Στούτχοφ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η Ίρμγκαρντ Φ. εργάστηκε εκεί ως υπάλληλος των Ναζί από το 1943 έως τον Απρίλιο του 1945, σε μια διοικητική θέση «κλειδί».
Μάλιστα ενδιαφέρον έχει ότι δικάστηκε από το δικαστήριο ανηλίκων της μικρής πόλης Ίτζεχοε έξω από το Αμβούργο, επειδή ήταν μόλις 18 ετών όταν άρχισε να εργάζεται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.  Αυτό που προκάλεσε όμως έντονη εντύπωση κατά τη διάρκεια της δίκης ήταν η σιωπή της. Προς το τέλος είπε μόνο: «Λυπάμαι για όσα συνέβησαν. Λυπάμαι που ήμουν στο Στούτχοφ εκείνη τη χρονική περίοδο. Τίποτα άλλο». Για την εισαγγελέα Μάξι Βάντσεν πρόκειται πάντως για «μια εξαιρετικά σημαντική δίκη ιστορικής σημασίας» μιας και πιθανότατα θα είναι η τελευταία δίκη για ναζιστικά εγκλήματα.
Πηγή DW

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass