ΓΑΛΛΙΑ

Κοινό μέτωπο συνδικάτων και Αριστεράς

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2022 8:20

ΠΑΡΙΣΙ

«Αν η κυβέρνηση επιμείνει να περάσει την κακή μεταρρύθμιση»

του συνταξιοδοτικού, θα υπάρξουν «κινητοποιήσεις και απεργίες από τον Ιανουάριο», προειδοποιεί το συνδικάτο CGT στη Γαλλία. Τα συνδικάτα συμπορεύονται πλέον με τη γαλλική αριστερά και τους οικολόγους που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο κατά του εκρηκτικού σχεδίου αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 χρόνια. Η γαλλική κυβέρνηση επρόκειτο να παρουσιάσει το σχέδιο μεταρρύθμισης χθες. Αλλά ο Εμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την παρουσίαση για τις 10 Ιανουαρίου, επικαλούμενος την ανάγκη συνέχισης των διαβουλεύσεων με ορισμένα συνδικάτα και κόμματα. «Είναι ακατανόητο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει μόνος του το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της CGT Φιλίπ Μαρτινέζ στο Sud Radio. «Προς το παρόν, η συζήτηση περιορίζεται στο να μας λέει: «θέλουμε να αυξήσουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης» στα 65 χρόνια», είπε καταγγέλλοντας μία «δογματική» στάση.
Ο Φιλίπ Μαρτινέζ δήλωσε ότι συζητά συστηματικά με τα άλλα συνδικάτα και προειδοποίησε: «Θα υπάρξουν απεργίες τον Ιανουάριο, αν η κυβέρνηση συνεχίσει να θέλει να επιβάλει μία κακή μεταρρύθμιση». Χθες το βράδυ, οι οκτώ βασικές γαλλικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι CFDT, CGT, FO, CFE-CGC, CFTC, Unsa, Solidaires, FSU, και πέντε οργανώσεις νεολαίας δημοσίευσαν ανακοίνωση στην οποία επαναδιατυπώνουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass