Φονικά αντίποινα με εντολή Σουλτάνου

Φονικά αντίποινα με εντολή Σουλτάνου

Τουλάχιστον 31 Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες νεκροί από βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2022 12:00

Τουρκική επίθεση στη Συρία: Αεροπορική επιδρομή εναντίον Συρίας και Βορείου Ιράκ ξεκίνησε η Τουρκία με τη στιγμή κατά την οποία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή για επίθεση να καταγράφεται από κάμερα.


Συγκεκριμένα, η έναρξη της επιχείρησης «Γαμψό Ξίφος», που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 12 ανθρώπων, δόθηκε με προσωπική εντολή του Τούρκου προέδρου.
Η επίθεση έρχεται σε αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έγινε το βράδυ, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Όπως ανέφερε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας η αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» διεξήχθη στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία και συγκεκριμένα σε περιοχές που κατά τους ισχυρισμούς της Τουρκίας χρησιμοποιούνται ως βάσεις για επιθέσεις σε βάρος της. Η Άγκυρα αποδίδει μεγάλη σημασία – επικοινωνιακά τουλάχιστον – στην επιχείρηση. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ο ίδιος ο Χουλουσί Ακάρ πήγε προσωπικά στο κέντρο των επιχειρήσεων για να επιληφθεί της διαδικασίας.
ΤΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι 89 στόχοι, περιλαμβανομένων καταφυγίων και αποθηκών πυρομαχικών, καταστράφηκαν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία. Οι επιδρομές είχαν στόχο το Καντίλ, το Άσος και το Χακούρκ στο Ιράκ και το Κομπάνι, το Ταλ Ρίφατ, το Τσίζρε και το Ντέρικ στη βόρεια Συρία, ανέφερε και πρόσθεσε πως οι “λεγόμενοι διευθυντές της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εξουδετερώθηκαν”.
ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΝ
Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας δήλωσαν ότι θα ανταποδώσουν μια σειρά επιδρομών τουρκικών μαχητικών που έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία.
“Οι επιθέσεις αυτές από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν θα μείνουν αναπάντητες”, ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε προχθες βράδυ και χθες ξημερώματα ο τουρκικός στρατός στις επαρχίες Ράκα και Χασάκε (βορειοανατολικά) και Χαλέπι (βόρεια) κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών δυνάμεων, 12 Σύρους στρατιώτες καθώς και σε έναν άμαχο, ανέφερε το Παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass