ΡΙΣΙ ΣΟΥΝΑΚ

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα»

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2022 12:00

ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο νέος ηγέτης των Τόρις, Ρίσι Σούνακ έδωσε την πρώτη του ομιλία

ως ηγέτης των Τόρις και ξεκίνησε επαινώντας και ευχαριστώντας την προκάτοχό του Λιζ Τρας. Στη συνέχεια, είπε ότι με ταπεινοφροσύνη αποδέχεται την υποστήριξη των συναδέλφων του και ότι είναι το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής του να «υπηρετεί το κόμμα που αγαπά». Αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική πρόκληση. Τώρα, χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα» είπε ο Ρίσι Σούνακ και πρόσθεσε, ότι η ύψιστη προτεραιότητά του είναι να ενώσει το κόμμα και τη χώρα. Ειδικότερα, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, σύμφωνα με τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ. Ο Σούνακ υποσχέθηκε επίσης ότι στην κυβέρνησή του θα εκπροσωπηθούν «όλες οι πτέρυγες» του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Όπως είπε, θα επικεντρωθεί «στην πολιτική και όχι στις προσωπικότητες», τονίζοντας ότι το κόμμα έχει μία ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους του. Ο Σούνακ έκανε έκκληση ενότητας και απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών. Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter. Ο Ρίσι Σούνακ θα γίνει δεκτός σήμερα, Τρίτη, από τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο οποίος θα του αναθέσει και επισήμως τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ η Ντάουνινγκ Στριτ.
Η Λιζ Τρας, η οποία παραιτήθηκε την Πέμπτη από το αξίωμα, θα μιλήσει στους δημοσιογράφους έξω από την πρωθυπουργική κατοικία γύρω στις 10.15 τοπική ώρα (12.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα πάει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο. Αμέσως μετά, ο βασιλιάς θα δεχθεί τον Σούνακ για να του αναθέσει την πρωθυπουργία. Ο Σούνακ θα επιστρέψει στην Ντάουνινγκ Στριτ και θα εκφωνήσει μια ομιλία γύρω στις 11.35 (13.35 ώρα Ελλάδας).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass