Καρχαρίες στη στεριά έβγαλε ο κυκλώνας Ιαν!

ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ ΚΑΠΝΟΥ ΤΩΝ ΠΟΥΡΩΝ ΑΒΑΝΑΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2022 11:23

ΜΑΙΑΜΙ
Εικόνες αποκάλυψης μετά το καταστροφικό – και ίσως φονικό – πέρασμα του κυκλώνα Ίαν από τις ακτές της Φλόριντα. Ο Ιαν χτύπησε τις ακτές της νοτιοδυτικής Φλόριντα, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια, αφήνοντας 2 εκατομμύρια ανθρώπους στο

σκοτάδι και προκαλώντας σημαντικές ζημιές.
Ανάμεσα στις εικόνες καταστροφής, δέος προκαλεί και το σκηνικό στον Κόλπο της Τάμπα, όπου ο τυφώνας Ιαν «ρούφηξε» όλο το νερό και άδειασε τη θάλασσα, αποκαλύπτοντας τον βυθό. Τα νερά «τραβήχτηκαν» λίγο πριν φτάσει στη στεριά ο Ίαν με ανέμους που έφταναν τα 241 χιλιόμετρα την ώρα. Ο Ιαν «ξέρασε» στη συνέχεια τη θάλασσα στη στεριά ενώ με τις πλημμύρες μέχρι και καρχαρίες κολυμπούσαν στους δρόμους του Φορτ Μάγιερς, δίπλα στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα. Ο ισχυρός κυκλώνας Ίαν έπληξε την Τετάρτη τη Φλόριντα με πολύ ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ήδη «καταστροφικές» πλημμύρες και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλους τομείς της πολιτείας.
ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
«Είναι καταστροφή» λέει με θλίψη η Μαρίτσα Κάρπιο, βλέποντας ό,τι απέμεινε από το ξηραντήριό της. Στη δυτική Κούβα, όπου καλλιεργείται ο καλύτερος καπνός για τα περίφημα πούρα, το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν ήταν καταστροφικό για αυτόν τον τομέα, που είναι ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία. Στην περιοχή Βουέλτα Αμπάχο, στην επαρχία Πινάρ δελ Ρίο, η οποία χτυπήθηκε σκληρά από τον κυκλώνα, ελάχιστα ξηραντήρια αντιστάθηκαν στους ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα. «Δεν έχουμε ζήσει ποτέ μια καταστροφή τέτοιας κλίμακας», εξήγησε η Κάρπιο, από το αγρόκτημά της στο Σαν Λούις, 175 χιλιόμετρα δυτικά της Αβάνας. Με φόντο και τη βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, «η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους καλλιεργητές (…) δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε όλο αυτό», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass