ΙΡΑΝ

Ενας θάνατος με πολλά ερωτηματικά

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 16:32

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Αντιδράσεις και εκκλήσεις να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι προκάλεσε ο θάνατος μιας νεαρής Ιρανής, που βρισκόταν σε κώμα αφού συνελήφθη στην Τεχεράνη από την Αστυνομία Ηθών επειδή δεν κάλυπτε τα μαλλιά της με το χιτζάμπ.
Η Μαχσά Αμινί, 22 ετών, βρισκόταν για επίσκεψη στην Τεχεράνη μαζί με την οικογένειά της, όταν την Τρίτη συνελήφθη από την ειδική μονάδα της Αστυνομίας η οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή του αυστηρού «ενδυματολογικού κώδικα» για τις γυναίκες.
Δύο ώρες αφού την πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα «υπέστη ξαφνικά καρδιακό επεισόδιο (…) αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο Ιρανός δικηγόρος Σαΐντ Ντεχγκάν χαρακτήρισε τον θάνατο της νεαρής γυναίκας «φόνο», επισημαίνοντας ότι δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο της προκάλεσε κάταγμα στο κρανίο.
Ο Χαντί Γαεμί, διευθυντής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν, με έδρα τη Νέα Υόρκη, χαρακτήρισε τον θάνατο της Αμινί «τραγωδία που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί».
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οξύνεται η αντιπαράθεση για τη συμπεριφορά της αστυνομίας ηθών, η οποία περιπολεί στους δρόμους στο Ιράν προκειμένου να βεβαιώνει την εφαρμογή των αυστηρών ενδυματολογικών οδηγιών και άλλων ισλαμικών κανόνων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass