Στο στόχαστρο της G7 Ρωσία και Κίνα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2022 18:07

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η G7 ανακοίνωσε χθες τη δέσμευσή της να εμποδίσει τη Ρωσία να επωφελείται οικονομικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να βάλει τέλος στην εμπορική αφέλεια απέναντι στην Κίνα. Οι υπουργοί Εμπορίου της G7, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Γερμανία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι θέλουν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να εμποδίσουν τη Ρωσία να επωφελείται οικονομικά από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ δεσμεύθηκαν να δοθεί τέλος στην εμπορική αφέλεια απέναντι στην Κίνα.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της διήμερης αυτής συνόδου, οι υπουργοί διαβεβαίωσαν αρχικά ότι θέλουν να διαφοροποιήσουν τις εμπορικές σχέσεις τους απέναντι σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον ολοένα και πιο τεταμένο. «Εμείς οι υπουργοί Εμπορίου της G7 υπογραμμίζουμε ότι η διαφοροποίηση του εμπορίου και η διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων σε μια αμοιβαία επωφελή βάση είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των οικονομιών μας», σημείωσαν οι υπουργοί. «Η Κίνα είναι μια από τις ανησυχίες μας όσον αφορά τη στρέβλωση του ανταγωνισμού, τις επιδοτήσεις στις βιομηχανίες, τη διαφάνεια», δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος της Ε.Ε. για το Εμπόριο, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Οι χώρες-μέλη της G7 έβαλαν επίσης στο στόχαστρο τη Ρωσία και την εισβολή της στην Ουκρανία, ενώ προσκεκλημένη ήταν η Ουκρανή υπουργός Οικονομίας Γιούλια Σβίριντενκ. «Θα διατηρήσουμε και θα διευρύνουμε τις συντονισμένες προσπάθειές μας για να εμποδίσουμε τη Ρωσία να επωφεληθεί από την παράνομη επίθεσή της και να περιορίσουμε την ικανότητά της να συνεχίσει τον πόλεμο», υπογράμμισαν οι υπουργοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass