ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «νίκησε» τον κορονοϊό

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2022 16:55

ΠΙΟΝ ΓΙΑΝΓΚ
Τη «νίκη» της χώρας του επί της πανδημίας του νέου κορονοϊού ανακήρυξε την Τετάρτη ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Εδώ και δύο εβδομάδες, δεν έχει καταγραφή καμία περίπτωση ασθενούς «με πυρετό», όπως είναι η ορολογία που χρησιμοποιεί η Πιονγκγιάνγκ για τον κορονοϊό, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έδωσε εντολή να αρθούν τα «μέγιστα» μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης τη πανδημίας που επέβαλε τον Μάιο, προσθέτοντας πως η χώρα του πρέπει να διατηρήσει «ατσάλινο φραγμό» κατά της επιδημίας και να «εντείνει το έργο» για την αντιμετώπισή της «ως το τέλος της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης».
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με επαγγελματίες του τομέα της υγείας και επιστήμονες, ο Κιμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη «νίκη» επί της πανδημίας, ένα «ιστορικό γεγονός που δείχνει για ακόμη μια φορά στον κόσμο το μεγαλείο του κράτους μας, την αδάμαστη επιμονή του λαού μας και τα εθνικά έθιμά μας για τα οποία είμαστε υπερήφανοι».
Μάλιστα, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Τζο Γιονγκ, αποκάλυψε πως και εκείνος «είχε πυρετό», εξαίροντας τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η Κιμ Τζο Γιονγκ ανέφερε πως ο αδελφός της, «παρότι ήταν σοβαρά άρρωστος, δεν ξεκουράστηκε ούτε στιγμή» διότι «σκεφτόταν αυτούς που έπρεπε να λάβουν φροντίδες».
Στη συνέχεια η αδερφή του Κιμ, προχώρησε σε νέες απειλές κατά της Νότιας Κορέας, κατηγορώντας την ότι εκείνη προκάλεσε το ξέσπασμα της πανδημίας στη Βόρεια Κορέας καθώς – όπως είπε – πέταξε στη χώρα προπαγανδιστικά φυλλάδια που είχαν πάνω τους τον SARS-CoV-2.
Αυτού του είδους οι εκστρατείες προπαγάνδας επίσημα απαγορεύτηκαν το 2020, αλλά η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε τον νέο πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ, και τον χαρακτήρισε «βασικό εχθρό» της Πιονγκγιάνγκ.
Στη συνέχεια, απείλησε ότι η νοτιοκορεατική κυβέρνηση «θα εξαλειφθεί» με «θανάσιμα αντίποινα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass