ΚΡΙΜΑΙΑ

Εσπασε ρεκόρ η συγκομιδή σιτηρών

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΟΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2022 11:47

ΜΟΣΧΑ
Η Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, είχε συγκομιδή άνω των 2 εκατ. τόνων σιτηρών, πριν αυτά υποστούν ξήρανση και καθαρισμό – η μεγαλύτερή της συγκομιδή από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το τοπικό υπουργείο Γεωργίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σοδειά της Κριμαίας από τη σοβιετική εποχή, όταν η συγκομιδή έφθασε τα 2,2 εκατ. τόνους σιτηρών το 1989, ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι οι γεωργοί έχουν ήδη συλλέξει σιτηρά από το 95% της περιοχής συγκομιδής.
Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχει καταλάβει η Μόσχα από τότε που έστειλε τον στρατό της στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου και ότι εξάγει μέρος αυτών από την Κριμαία. Η Μόσχα αρνείται κάθε τέτοια ενέργεια.
Η Ουκρανία, βασικός εξαγωγέας σιτηρών, αδυνατεί να αποστείλει τα εμπορεύματά της στο εξωτερικό μέσω της Μαύρης Θάλασσας λόγω του ρωσικού αποκλεισμού στα λιμάνια της από τις 24 Φεβρουαρίου.
Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνίες στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο με στόχο την επανέναρξη αποστολών προκειμένου να αποφευχθεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει σιτηρά αναχώρησε σήμερα από το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass