ΙΡΑΚ

Διαδηλωτές κατέλαβαν τη Βουλή

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΙΙΤΗ ΗΓΕΤΗ ΜΟΚΤΑΝΤΑ ΣΑΝΤΡ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2022 12:20

ΒΑΓΔΑΤΗ
Χάος επικρατεί στο Ιράκ, καθώς διαδηλωτές εισέβαλαν για δεύτερη φορά στο κοινοβούλιο της Βαγδάτης. Για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες, υποστηρικτές του κινήματος του σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ εισέβαλαν χθες στο ιρακινό Κοινοβούλιο, αφού εισήλθαν στην εξαιρετικά προστατευμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης, όπου στεγάζονται κυβερνητικά ιδρύματα και πρεσβείες, ανέφεραν ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν μαζί με τους διαδηλωτές μπήκε στο κτίριο της Βουλής. Διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν από τον Σαντρ και το κοινωνικοπολιτικό του Κίνημα Σαδριστών γκρέμισαν τσιμεντένια εμπόδια και μπήκαν στην Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται κυβερνητικά τμήματα και ξένες αποστολές, προτού εισβάλουν στο κτίριο του Κοινοβουλίου. «Καλούμε για μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από τη διαφθορά… και αυτά είναι τα αιτήματα του λαού», είπε ένας διαδηλωτής, ο οποίος έδωσε το όνομά του ως Αμπού Φοάντ, έξω από το κτίριο ανάμεσα σε πλήθη διαδηλωτών που έφεραν πλακάτ με τη φωτογραφία του Σαντρ και εθνικές σημαίες. Οι σκηνές ακολούθησαν παρόμοιες διαδηλώσεις που έγιναν την Τετάρτη.
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων διαδηλωτών και αστυνομικών, τραυματίστηκαν καθώς οι υποστηρικτές του Σαντρ πέταγαν πέτρες και η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας και γιατρούς. Κάποιοι από τους τραυματίες τραυματίστηκαν σοβαρά, είπαν.
Μάλιστα, οι υποστηρικτές του σιιτικού ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ που εισέβαλαν στο ιρακινό Κοινοβούλιο στη Βαγδάτη χθες ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν την κατάληψη του κτιρίου της Βουλής μέχρι νεωτέρας. «Οι διαδηλωτές ανακοινώνουν καθιστική διαμαρτυρία (η οποία θα διαρκέσει) μέχρι νεωτέρας», ανέφερε το Κίνημα Σαδριστών σε μια σύντομη ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε σε δημοσιογράφους μέσω του WhatsApp. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων INA αναμετέδωσε την ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass