Αγωνία για τη συντριβή πυραύλου

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2022 12:10

ΠΕΚΙΝΟ
Ο κινεζικός πύραυλος «CZ-5B» που ζυγίζει 32 τόνους και όπως αναφέρει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (European Union Aviation Safety Agency – EASA «βρίσκεται σε διαδικασία συντριβής στον πλανήτη», φαίνεται πως δεν θα συντριβεί στην Ελλάδα.


Αν και οι Αρχές της Ελλάδας παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς η πορεία του δεν είναι προδιαγεγραμμένη και κινείται με ταχύ ρυθμό, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την ομάδα «Προμηθέας» στο Twitter, η χώρα μας δεν βρίσκεται μέσα στις πιθανές περιοχές για την πτώση του.
Υπενθυμίζεται πως οι περιοχές της χώρας μας στις οποίες υπήρχε πιθανότητα να πέσουν τα συντρίμμια του πυραύλου ήταν η Βόρεια Ελλάδα και η Κρήτη, ενώ στη Γη αναμένεται να πέσει μέχρι σήμερα, Κυριακή 31 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος να συντριβούν τα τμήματα του πυραύλου, που είχε απογειωθεί στις 24 Ιουλίου, σε κατοικημένη περιοχή είναι μικρός όχι όμως ανύπαρκτος.
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, η ομάδα «Προμηθέας είχε κάνει την εξής ανάρτηση: «Λόγω της κλίσης του το αντικείμενο μπορεί να εισέλθει ξανά στη ζώνη γεωγραφικού πλάτους ±41,47 μοίρες. αυτές οι προβλέψεις συνοδεύονται από αβεβαιότητες, καθώς το αντικείμενο είναι ανεξέλεγκτο καλύτερη εκτίμηση θα είναι δυνατή μόνο λίγες ώρες πριν από την πραγματική επανείσοδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass