Νοτιοκορεάτης μαχητής δικάζεται από Ρωσόφιλους

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2022 12:30

Ένας αιχμάλωτος μαχητής από τη Νότια Κορέα θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.


Η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.
«Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας,» μετέδωσε χθες το Interfax επικαλούμενο τη Νικονόροβα. Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή.
Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμαλωτίστηκαν καθώς πολεμούσαν για την Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο την Πέμπτη, από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Η οικογένεια του Βρετανού Σον Πίνερ που καταδικάστηκε σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μίλησε για τα ολέθρια νέα από τη θανατική καταδίκη του και ζήτησε την ανταλλαγή ή την απελευθέρωσή του.
Δύο Βρετανοί, ο Πίνερ και ο Αιντίν Ασλίν καταδικάστηκαν για μισθοφορικές ενέργειες από ένα δικαστήριο την Πέμπτη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.
Η οικογένεια του Πίνερ δήλωσε ότι η διαδικασία ήταν ένα «παράνομο σόου δίκης», ενώ ο Πίνερ είναι αναγκαίο να έχει πρόσβαση σε ανεξάρτητες νομικές συμβουλές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass