ΙΤΑΛΙΑ

Επτά νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στα Απένινα

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2022 12:15

Νεκροί είναι οι 6 επιβάτες και ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.


Το ελικόπτερο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή των Απενίνων, η οποία βρίσκεται στα σύνορα των περιφερειών της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.
Εκτός από τον πιλότο, επέβαιναν σε αυτό τέσσερις Τούρκοι μάνατζερ και δύο Λιβανέζοι. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πιλότος φέρεται να προσέκρουσε σε πλαγιά κοντά στον χείμαρρο Λάμα, σε υψόμετρο 1.922 μέτρων.
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Τμήματος Παροχής Πρώτων Βοηθειών των Αλπίνων.
Όπως μεταδίδει το Ansa, το ελικόπτερο συνετρίβη στην κοίτη ενός ρέματος, του Λάμα, στο πέρασμα Σκαλόνι, σε υψόμετρο 1.922 μέτρων, δύο χιλιόμετρα από το καταφύγιο Σεγκερία. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη. Στον τόπο της σύγκρουσης η Πολεμική Αεροπορία, η Αλπική Διάσωση, η Οικονομική Αστυνομία, οι Καραμπινιέροι του Castelnovo Monti. Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πεζοπόρος που βρισκόταν στην περιοχή, ανέφερε στους διασώστες τα πιθανά υπολείμματα του ελικοπτέρου.
Υπάρχει ένα βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων που έστειλε μέσω chat ένας από τους έξι επιβάτες στον γιο του, το οποίο καταγράφει την πτήση του ελικοπτέρου εν μέσω μιας σφοδρής καταιγίδας.
Αυτό ανέφερε η Gazzetta di Modena, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν ο παραλήπτης της ταινίας - ο γιος ενός από τους δύο Λιβανέζους - δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα, ενόψει της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το οποίο εστάλη στον γιο του στον Λίβανο, πιθανότατα πριν από το μπλακάουτ που σημειώθηκε στο ελικόπτερο, φαίνεται η πτήση κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Μια λεπτομέρεια που, όπως και άλλα ίχνη, εξετάζεται από τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην έρευνα. Την Πέμπτη, την ώρα της φερόμενης συντριβής του ελικοπτέρου, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αυτήν των Απέννινα μεταξύ Τοσκάνης και Εμίλια ήταν δυσμενείς: η κορυφογραμμή είχε πληγεί από καταιγίδα με βροχή, αστραπές και χαλάζι.
Η τουρκική Eczacıbaşı Holding παραδέχθηκε ότι οι τέσσερις Τούρκοι πολίτες ήταν υπάλληλοί της που πήγαν στην Ιταλία για να συμμετάσχουν σε μια έκθεση στην επαρχία του Τρεβίζο, σύμφωνα με την Hurriyet.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass