ΟΥΚΡΑΝΙΑ:

Καταγγέλλει ρωσική επιχείρηση «απο-ουκρανοποίησης» της Μαριούπολης

MΑΘΗΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ *ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΦΙΝΛΑΝΔΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ *ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 20 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗTHΣ ΤΟΥ ΑΖΟΦΣΤΑΛ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 12:10

ΚΙΕΒΟ
Καταργούνται οι καλοκαιρινές διακοπές στα σχολεία της Μαριούπολης, καθώς οι Ρώσοι θέλουν να προετοιμάσουν τους μαθητές για το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα.


Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουτσένκο, σύμβουλο του Ουκρανού δημάρχου της πόλης, οι τελευταίοι υπερασπιστές της οποίας παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, «οι κατακτητές ανακοίνωσαν την παράταση του σχολικού έτους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου». «Όλο το καλοκαίρι τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα ρωσικής γλώσσας, ρωσικής ιστορίας και μαθηματικών στα ρωσικά. Ο βασικός σκοπός είναι η απο-ουκρανοποίηση και η προετοιμασία (των μαθητών) για την επιστροφή τους στα θρανία με βάση το ρωσικό σχολικό πρόγραμμα», υποστήριξε. Ο Αντριουτσένκο σημείωσε όμως ότι οι Ρώσοι «κατακτητές» δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν αρκετούς καθηγητές, «μόνο 53 εκπαιδευτικούς για 9 σχολεία». Δεν διευκρίνισε πόσοι μαθητές φοιτούν σε αυτά τα σχολικά ιδρύματα.
ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΣΑΡΑ ΜΑΡΙΝ
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, συναντήθηκε στην Ουκρανία με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Σάνα Μάριν δεσμεύθηκε πως η χώρα της θα βοηθήσει την Ουκρανία να ξαναχτίσει τις κατεστραμμένες πόλεις της και να επαναφέρει τις υποδομές της. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή του με τη Σάνα Μάριν είπε ότι οι επισκέψεις από τόσο υψηλόβαθμους πολιτικούς αποτελεί πολύ σημαντικό και άμεσο δείγμα υποστήριξης. Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, πριν από τη συνάντησή της με τον Ουκρανό πρόεδρο, επισκέφθηκε τις πόλεις Ιρπίν και Μπούκα, δύο περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί αρκετές αποτρόπαιες επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων. Η Σάνα Μάριν δήλωσε σοκαρισμένη κατά την περιοδεία της στις σφοδρά χτυπημένες ουκρανικές πόλεις, λέγοντας ότι «ήταν υπερβολικά δύσκολο να βλέπεις όσα η Ρωσία έκανε σε αυτές τις πόλεις».
Η Φινλανδή πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε σε φωτογραφίες φορώντας αλεξίσφαιρο στους δρόμους των ουκρανικών πόλεων, απολύτως συγκλονισμένη, πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Την ίδια ώρα όμως, το ηρωικό πνεύμα του ουκρανικού λαού, που πολεμά για την ελευθερία του και για όλη την Ευρώπη, είναι αξιοθαύμαστο».
ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 20 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, ο δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ, προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά της Ρωσίας. Θα ζητήσει το ποσό των 17-20 δισεκ. δολαρίων ως αποζημίωση για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι βομβαρδισμοί στις μονάδες της χαλυβουργίας του «Αζοφστάλ», στην κατεστραμμένη πόλη της Μαριούπολης. Η χαλυβουργία «Αζοφστάλ» υπέστη σοβαρές ζημιές από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς αφού το τεράστιο εργοστάσιο έγινε το τελευταίο οχυρό αντίστασης στη νότια αυτή πόλη-λιμάνι. Η μονάδα χάλυβα και σιδήρου «Ιλίτς», που ανήκει επίσης στον Αχμέτοφ, υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές κατά την διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στη Μαριούπολη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass