KINA

Δεκάδες αγνοούμενοι από κατάρρευση 6ώροφης πολυκατοικίας

Δεκάδες αγνοούμενοι από κατάρρευση 6ώροφης πολυκατοικίας

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2022 18:44

ΠΕΚΙΝΟ
Δεκάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί ή αγνοούνται στα συντρίμμια μετά από την κατάρρευση μιας εξαώροφης πολυκατοικίας στην κεντρική Κίνα.
Όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση το Σάββατο, κατά τη δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεων διάσωσης, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αναζήτηση των αγνοούμενων.
Το εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου στην πόλη Τσανγκσά, με 23 ανθρώπους να εγκλωβίζονται, ενώ οι δυνάμεις διάσωσης δεν μπορούν να προσεγγίσουν 39 ακόμη ανθρώπους κάτω από τα ερείπια, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.


Στο κτίριο στεγάζονταν ένα ξενοδοχείο, διαμερίσματα και ένας κινηματογράφος. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί θάνατοι. Οι δυνάμεις διάσωσης χρησιμοποιούν δισκοπρίονα για να περάσουν μέσα από τα ερείπια για να απεγκλωβίσουν επιζώντες.
«Η κατάσταση των αγνοουμένων αξιολογείται διεξοδικά», είπε ο δήμαρχος, καθώς σωστικά συνεργεία συρρέουν στο σημείο. Σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης, πέντε άνθρωποι διασώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας.
Κρατικά ΜΜΕ έδειξαν πυροσβέστες να κόβουν ένα κουβάρι από μέταλλο και σκυρόδεμα, ενώ οι διασώστες φώναζαν σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τους επιζώντες. Ορισμένοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία σε ένα στενό δρομάκι, ενώ ανιχνευτές σκύλοι χτένιζαν την περιοχή για σημάδια ζωής. Οι Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη εξηγήσεις για αυτή την καταστροφή. Ωστόσο, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι «οι ενοικιαστές είχαν κάνει δομικές τροποποιήσεις στις εγκαταστάσεις». Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, διέταξε τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Κομμουνιστικού Κόμματος εστάλη στο σημείο, γεγονός που μαρτυρά τη σοβαρότητα της καταστροφής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass