Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 26 Απρ 2022 12:00

ΗΠΑ
Στον Ελον Μασκ πέρασε το Twitter
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στον έλεγχο του 50χρονου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ελον Μασκ πέρασε το Twitter έναντι τιμήματος 44 δισ. δολαρίων. Οπως έγινε γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας Twitter Inc αναστέλλεται, εν αναμονή

ανακοινώσεων. Νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.  

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Επιπλέον χρέος 39,2 δισ. ευρώ λόγω του πολέμου
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Επιπλέον χρέος 39,2 δισεκατομμυρίων προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών, ανεβάζοντας τον συνολικό νέο δανεισμό για το έτος στα 138,9 δισεκατομμύρια ευρώ.  Σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι ήδη έτοιμος και αφορά τις οικονομικές συνέπειες κυρίως του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της πανδημίας, ενώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ενιαία τιμή ενέργειας, επιπλέον επίδομα τέκνων, οικονομική βοήθεια για εταιρίες που επλήγησαν από τις επιπτώσεις του πολέμου και νέα κονδύλια για ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα πρέπει να χρηματοδοτεί μόνο δαπάνες που σχετίζονται με την Ουκρανία, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε να διατεθούν και πόροι για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. «Τώρα είναι επίσημο: ο υπουργός Οικονομικών είναι ο βασιλιάς του χρέους», σχολίασε ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για θέματα προϋπολογισμού Κρίστιαν Χάας. Η Ένωση προσθέτει στον προϋπολογισμό και τα 100 δισεκατομμύρια του ειδικού ταμείου για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, ανεβάζοντας το σύνολο του δανεισμού στα 240 δισεκατομμύρια. Από την πλευρά της κυβέρνησης ωστόσο υποστηρίζεται ότι τα 100 δισεκατομμύρια θα διατεθούν σε βάθος τουλάχιστον πέντε ετών και δεν μπορούν να προστεθούν στον προϋπολογισμό ενός έτους.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις στη Μαριούπολη
ΚΙΕΒΟ
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν και χθες τις επιθέσεις στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς. «Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδας εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.
Στο μεταξύ ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε χθες ότι η Μόσχα δεν βλέπει κάποιο νόημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο, καθώς φοβάται ότι το Κίεβο θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να σχεδιάσει «προβοκάτσιες». Να σημειωθεί τέλος ότι η Βρετανία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας θα στείλει στην Ουκρανία μικρό αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων Stormer.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνελήφθη 20χρονος για τέσσερις δολοφονίες

ΛΟΝΔΙΝΟ
Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας δολοφονήθηκαν με μαχαιριές σε ένα σπίτι στο νοτιοανατολικό Λονδίνο και η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο έναν άνδρα ηλικίας περίπου 20 ετών. Τα θύματα, που προφανώς γνωρίζονταν μεταξύ τους, βρέθηκαν από αστυνομικούς τα ξημερώματα χθες, αφού γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για «φασαρία» στο Σάουθγουοκ, μια συνοικία στα νότια του Τάμεση.
Μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τέσσερις ανθρώπους νεκρούς. Οι τρεις γυναίκες ήταν ηλικίας περίπου 60, 40 και 30 ετών και ο άνδρας γύρω στα 60. Ο Κόλιν Γουίνγκροουβ, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου, είπε ότι συνελήφθη επί τόπου ένας ύποπτος και ότι οι αρχές δεν αναζητούν άλλους υπόπτους για τις δολοφονίες. Δεν έχει διευκρινιστεί τι σχέση είχαν τα θύματα και ο δράστης μεταξύ τους, ούτε ποιο ήταν το κίνητρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass