ΗΠΑ - Ε.Ε.

Βαριά όπλα στην Ουκρανία, σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΧΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ AZOVSTAL *ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΖΟΥΚΟΦ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2022 12:00

NEA YOΡΚΗ
Η Δύση στηρίζει με περισσότερο οπλισμό την Ουκρανία, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν χθες ότι είναι αναγκαίο να ενταθούν οι πιέσεις στο Κρεμλίνο, κυρίως μέσω της υιοθέτησης νέων κυρώσεων, αλλά και να απομονωθεί περαιτέρω η Ρωσία, κατά την τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη συμμετοχή πολλών ηγετών συμμαχικών χωρών.

Οι νέες ανακοινώσεις της Δύσης για επιπλέον κυρώσεις κατά της Ρωσίας και για πρόσθετη στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία έρχονται όσο η χώρα προετοιμάζεται να αμυνθεί απέναντι σε μια επίθεση της Μόσχας στα ανατολικά, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή. Μάλιστα, η επίθεση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, και η Ουκρανία για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις ενισχυμένες δυνάμεις της Ρωσίας στο Ντονμπάς θα χρειαστεί τη στήριξη των συμμάχων της, με οπλικά συστήματα άμυνας -αντιαρματικής και αντιαεροπορικής. Αναλυτές και αξιωματούχοι μιλούν για έναν αγώνα με τον χρόνο, καθώς η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα οπλικά συστήματα πριν ξεκινήσει η μεγάλη κλιμάκωση των βομβαρδισμών στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ακόμα, το τελευταίο προπύργιο της Μαριούπολης, το εργοστάσιο Azovstal, δέχεται σφυροκόπημα της Μόσχας, όσο η αντίσταση των Ουκρανών κρατά ακόμη.

ΦΙΛΟΝΑΖΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΖΟΥΚΟΦ
Εν τω μεταξύ Ουκρανοί νεοναζί της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Κράκεν» ανέλαβαν την ευθύνη για το ξήλωμα του αγάλματος του Γκεόργκι Ζούκοφ στο Χάρκοβο. Μάλιστα ο Κονσταντίν Νέμιτσεφ, αρχηγός της ομάδας αυτής δήλωσε υπερήφανος ότι το πέταξαν «στα σκουπίδια».
 Ο Γκεόργκι Ζούκοφ θεωρείται δίκαια ως ένας από τους ανθρώπους που τσάκισαν το φίδι του ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Σε πολλές πόλεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκονται αγάλματά του, στα περισσότερα από τα οποία εμφανίζεται έφιππος. Μάλιστα είναι ένας από τους λίγους Ρώσους, του οποίου τα αγάλματα επιβίωσαν στις νέες Δημοκρατίες και μετά την ανεξαρτητοποίησή τους.
*Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε χθες τη ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες για μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» διάρκειας 4 ημερών, με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass