ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΕ Σ.Α. ΟΗΕ:

Η Ρωσία δεν διαφέρει από τον ISIS

Κάλεσε τον διεθνή Οργανισμό να αναστείλει τη συμμετοχή της, να μεταρρυθμιστεί ή να διαλυθεί - Σε Ουκρανούς Ναζί απέδωσε τις φρικαλεότητες ο Ρώσος πρέσβης

Δημοσίευση: 06 Απρ 2022 13:02

ΚΙΕΒΟ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε παρέμβαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απευθύνθηκε στα μέλη του Συμβουλίου, παρόντος του Ρώσου πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.
«Χθες, επέστρεψα από την πόλη Μπούκα, που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τα ρωσικά στρατεύματα. Δεν βρίσκεται μακριά από το Κίεβο. Δεν υπάρχει λοιπόν ούτε ένα έγκλημα που να μην διέπραξαν. Ο ρωσικός στρατός έψαξε και σκότωσε σκόπιμα όποιον υπηρετούσε τη χώρα μας», ανέφερε αρχικά ο Ζελένσκι και συμπλήρωσε: «Πυροβόλησαν και σκότωσαν γυναίκες έξω από τα σπίτια τους όταν απλώς προσπάθησαν να καταλάβουν αν κάποιος είναι ζωντανός, σκότωσαν ολόκληρες οικογένειες, ενήλικες και παιδιά. Και προσπάθησαν να κάψουν τα πτώματα».


Ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πυροβολούσαν αμάχους πίσω από το κεφάλι, σκότωναν και βασάνιζαν ανθρώπους, πετούσαν πολίτες σε πηγάδια, συνέθλιψαν ανθρώπους με τανκς, έβγαλαν γλώσσες ανθρώπων, έσφαξαν και βίασαν γυναίκες μπροστά στα παιδιά τους. Επίσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν λεηλατήσει τις περιοχές όπου έχουν επιτεθεί. Μάλιστα, έδωσε ένα παράδειγμα, λέγοντας ότι οι Ρώσοι στρατιώτες κλέβουν φαγητό, αλλά και χρυσά σκουλαρίκια, τραβώντας τα από τα αυτιά των ανθρώπων και παίρνοντάς τα βουτηγμένα στο αίμα. Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όλα αυτά δεν διαφέρουν σε τίποτα από ενέργειες τρομοκρατών όπως το Ισλαμικό Κράτος, με τη διαφορά όμως ότι τώρα γίνονται από ένα μέλος του Συμβουλίου του ΟΗΕ.
Ο Ζελένσκι κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας, να μεταρρυθμιστεί ή να διαλυθεί εντελώς. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, το δικαίωμα που έχει η Ρωσία, ως μέλος του Συμβουλίου, να ασκεί βέτο στις αποφάσεις του, υπονομεύει τη λειτουργία του και την παγκόσμια ασφάλεια.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συνέχισε λέγοντας ότι μια εναλλακτική θα ήταν η μεταρρύθμιση του Συμβουλίου, προτού προσθέσει: «Η επόμενη επιλογή θα ήταν να διαλυθείτε εντελώς».
Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Πάντως, όταν ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, πήρε τον λόγο, απέρριψε όσα είπε ο Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένες εικόνες και φρικαλεότητες που πραγματοποιούν οι Ουκρανοί ναζί. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, κατά τη διάρκεια των «ειδικών επιχειρήσεων» στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει εντοπίσει πολλές αποδείξεις για την ύπαρξη ναζιστικών οργανώσεων στη χώρα, οι οποίες μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, έχουν ρόλο «σημαντικού παίκτη».
Ο Νεμπένζια είπε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με ναζιστικά τατουάζ, με σβάστικες στα ρούχα, οι οποίοι «συμπεριφέρονται και σκοτώνουν σαν Ναζί». Μάλιστα, πρόσθεσε, δεν σκοτώνουν μόνον Ρώσους, αλλά και τους δικούς τους, με ιδιαίτερη βαναυσότητα, ενώ χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και αναπτύσσουν οπλισμό σε κατοικημένες περιοχές. Σχετικά με όσα ειπώθηκαν στο Συμβούλιο για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Μπούκα και σε άλλες περιοχές, ο Νεμπένζια είπε ότι είναι ψέματα και επικαλέστηκε μαρτυρίες, μερικές από τις οποίες διάβασε δυνατά και οι οποίες κάνουν λόγο για δολοφονίες, βασανισμούς πολιτών και αποκλεισμούς των ανθρωπιστικών διαδρόμων από τους Ναζί του τάγματος Αζόφ.
Ο ίδιος συνέχισε αναφέροντας ότι ουκρανικά τανκς έχουν χτυπήσει κατοικίες στη Μαριούπολη και ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες βιάζουν και λεηλατούν. Στη συνέχεια, μίλησε για ουκρανική και δυτική προβοκάτσια, ενώ απέρριψε το ρεπορτάζ των New York Times που ανέφερε ότι τα πτώματα στην Μπούκα βρίσκονται στους δρόμους εδώ και αρκετές ημέρες.
Σημειώνεται πως σε αντίστοιχα συμπεράσματα κατέληξε και το εκτενές ρεπορτάζ του BBC για τη σφαγή στην Μπούκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass