G7

Αυστηρή προειδοποίηση για πυρηνικά, βιολογικά ή χημικά όπλα

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2022 12:54

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Οι G7 προειδοποίησαν τη Ρωσία να μη χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας. Αυτό αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που έδωσε η Ομάδα των Επτά χθες στη δημοσιότητα μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.
«Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή χρήσης χημικών, βιολογικών και πυρηνικών όπλων ή σχετικού υλικού», ανέφεραν οι ηγέτες σε κοινό ανακοινωθέν.

Όλες οι χώρες δήλωνουν έτοιμες να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ουκρανία, είπαν. Αναφορικά με την ενέργεια, οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά κάλεσαν τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο να ενεργήσουν υπεύθυνα και να ενισχύσουν τον εφοδιασμό στις διεθνείς αγορές, προσθέτοντας ότι ο ΟΠΕΚ έχει να διαδραματίσει ρόλο σε αυτό. Πρόσθεσαν ότι θα αποφύγουν τις απαγορεύσεις εξαγωγής τροφίμων.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
«Ο κίνδυνος μιας χρήσης, σε μεγάλη κλίμακα, χημικών όπλων από τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας είναι πραγματικός» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε βίντεο με το οποίο απευθύνθηκε στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της G7. Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται την επομένη της δήλωσης του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, που έκρινε πως η χρήση χημικού όπλου αποτελεί μια «αξιόπιστη απειλή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass