ΡΩΣΙΑ

Ελεύθερη η δημοσιογράφος για αντιπολεμική διαμαρτυρία

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2022 12:50

ΜΟΣΧΑ
Πρόστιμο που φτάνει τα 30.000 ρούβλια (κάτι λιγότερο από 250 ευρώ) επιβλήθηκε στη Ρωσίδα δημοσιογράφο που διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του δελτίου ειδήσεων του Καναλιού Ένα στη Ρωσία για να διαμαρτυρηθεί κατά του πολέμου στην Ουκρανία.


Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα εισέβαλε μέσα στο τηλεοπτικό στούντιο κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Όχι στον πόλεμο», ενώ η ίδια φώναξε «Μην πιστεύετε την προπαγάνδα, εδώ σας λένε ψέματα» και «Οι Ρώσοι ενάντια στον πόλεμο». Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η δίκη της παρουσιάστριας, με φίλους, συγγενείς και απλό κόσμο που υποστήριξε την ενέργειά της να αγωνιά για το αν, τελικά, η Οβσιανίκοβα θα δικαστεί με τον νέο νόμο που επέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη «διάδοση ψευδών πληροφοριών για τις Ενοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας».
Τελικά, η δημοσιογράφος κατηγορήθηκε για «διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένης δημόσιας εκδήλωσης» και κρίθηκε ένοχη, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί διοικητική χρέωση που οδήγησε σε πρόστιμο 30.000 ρούβλια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass