ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Πάνω από 125.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τη Μαριούπολη

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 12:10

Σχεδόν 125.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις εμπόλεμες ζώνες στην Ουκρανία. Αυτό δήλωσε χθες , σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκ.


«Σήμερα βασική αποστολή είναι η Μαριούπολη», είπε, προσθέτοντας πως ένα κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την υπό πολιορκία πόλη, όπου περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί. Εν τω μεταξύ πάνω από 2.100 κάτοικοι της Μαριούπολης, πόλης λιμάνι που τελεί υπό πολιορκία στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής επίθεσης. Αυτό έγινε χθες γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης. «Τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώθηκαν τουλάχιστον 22 βομβαρδισμοί εναντίον της πόλης. Πάνω από 100 βόμβες έχουν ήδη ριφθεί εναντίον της Μαριούπολης», ανέφερε η δημοτική αρχή στο Telegram. «Οι εισβολείς πλήττουν κυνικά και εσκεμμένα πολυκατοικίες, πυκνοκατοικημένες ζώνες, καταστρέφουν παιδικά νοσοκομεία και αστικές υποδομές (...). Έως σήμερα, 2.187 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν χαθεί σε ρωσικές επιθέσεις», σημείωσε.
ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ
Εν τω μεταξύ η Μόσχα επιβεβαίωσε την πολύνεκρη επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί της Κυριακής κοντά στο Λβιβ της Ουκρανίας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες στην ουκρανική βάση στο Γιαβορίβ, κοντά στο Λβιβ. Η Μόσχα αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις που χτύπησε χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη στρατιωτικού εξοπλισμού που έφτανε από ξένες χώρες στην Ουκρανία.
Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε ότι από την επίθεση εξουδετερώθηκαν έως και 180 «ξένοι μισθοφόροι» και «μεγάλες ποσότητες» οπλισμού. Η Μόσχα, δια του ίδιου εκπροσώπου, διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει αυτές τις επιθέσεις κατά ξένων μισθοφόρων.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, ο τελευταίος απολογισμός από την επίθεση ανέφερε τουλάχιστον 35 νεκρούς και 134 τραυματίες, αριθμός σημαντικά μικρότερος από τις εκτιμήσεις της Μόσχας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass