ΔΥΣΗ

Φόβοι για κυβερνοπόλεμο από Ρωσία-Κίνα

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2022 12:35

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ


Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν προκαλεί μόνο φόβο για μια γενικευμένη σύρραξη, αλλά και την ανησυχία για έναν πρωτοφανή κυβερνοπόλεμο.
Η Ρωσία θεωρείται υπερδύναμη σε αυτόν τον τομέα, και πολλοί ειδικοί τις πρώτες ημέρες του πολέμου προειδοποιούσαν για το ενδεχόμενο μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεσης, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, επισείοντας ακόμη και τον κίνδυνο ενός «κυβερνο-Περλ Χάρμπορ».
Παρότι ο πόλεμος της προπαγάνδας μαίνεται ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, μια εξίσου μεγάλης έκτασης κυβερνοεπίθεση δεν έχει προς το παρόν εκδηλωθεί.
Όταν τα ρωσικά τανκ άρχισαν να προελαύνουν στο ουκρανικό έδαφος, πραγματοποιούσε τη δική του προέλαση ένα πρωτοφανούς επικινδυνότητας κακόβουλο λογισμικό, ονόματι «FoxBlade», το οποίο διέγραφε αρχεία και δεδομένα.
Στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, όπως αποκάλυψαν οι «New York Times», χτύπησε αμέσως συναγερμός, καθώς οι ειδικοί κατάλαβαν αμέσως ότι απειλούσε τα υπουργεία και τους οικονομικούς οργανισμούς της Ουκρανίας. Μέσα σε τρεις ώρες, η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σιάτλ «βρέθηκε» στο κέντρο των πολεμικών επιχειρήσεων, ειδοποίησε την κυβέρνηση Ζελένσκι, και μπλόκαρε τον ιό.
Κατόπιν, με τη μεσολάβηση του Λευκού Οίκου, η Microsoft ενημέρωσε τις Βαλτικές χώρες, την Πολωνία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το κακόβουλο λογισμικό και για τον κίνδυνο να ξεφύγει ο ιός από τα σύνορα της Ουκρανίας και να «ακρωτηριάσει» τις συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις ή να χτυπήσει τις δυτικοευρωπαϊκές τράπεζες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass