ΖΕΛΕΝΣΚΙ

Δεν επιμένει για ΝΑΤΟ, «ανοιχτός» για Λουχάνσκ-Ντονέτσκ

Ο πρώην πρόεδρος Γιανουκόβιτς τον καλεί να τα παρατήσει

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2022 12:20

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε στη Βουλή της Βρετανίας. Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ουκρανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Κίεβο, όπως και τη ρωσική επίθεση σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια.


«Βλέπαμε να βομβαρδίζονται κατοικίες και δεν λυγίσαμε. Οι σύμμαχοι δεν βοηθούν πάντα με τον καλυτερο δυνατό τρόπο, δεν βοηθούν όσο θα μπορούσαμε να ελπίζουμε», ανέφερε, διαμαρτυρόμενος για τη στάση του ΝΑΤΟ.
AΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ
Εν τω μεταξύ ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμβιβασμούς όσον αφορά την Κριμαία, το Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ άφησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο ABC. «Μπορούμε να συμβιβαστούμε για το πώς θα συνεχίσει η ζωή στις περιοχές της Κριμαίας του Ντονμπάς και το Λουγκάνσκ» είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «μιλάμε για περιοχές που έχει αναγνωρίσει μόνο η Ρωσία και κανένας άλλος, όμως μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε συμβιβασμούς για το πώς θα συνεχίσουν να ζουν αυτές οι περιοχές».
«Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές που θέλουν να είναι τμήμα της Ουκρανίας. Ποιος θέλει να τους αποδεχθεί στην Ουκρανία; Επομένως το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από ό,τι απλά μια αναγνώριση» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
Οπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, o πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε εκ νέου τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για διάλογο, τονίζοντας ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει και να αναζητήσει συμβιβασμούς, αλλά δεν είναι έτοιμη να συνθηκολογήσει.
«Πρώτα απ’ όλα, είμαι έτοιμος για διάλογο, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε», δήλωσε ο Ζελένσκι ερωτηθείς αν η Ουκρανία είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για κατάπαυση του πυρός.
Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ο Ουκρανός πρόεδρος σχολίασε ότι «η συμμαχία δεν είναι έτοιμη να αντιπαρατεθεί με τη Ρωσία» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να είμαστε ένα κράτος που ικετεύει και δεν θέλω να είμαι τέτοιος πρόεδρος».
ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΟΥΚΟΒΙΤΣ
Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάλεσε τον νυν πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τα παρατήσει στον πόλεμο με τη Ρωσία.
«Είστε προσωπικά υποχρεωμένος να σταματήσετε την αιματοχυσία και να καταλήξετε σε μια συμφωνία ειρήνης με οποιοδήποτε κόστος», έγραψε ο φιλορώσος πολιτικός σε μήνυμα που μεταδόθηκε χθες από το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Αυτό περμένουν από εσάς η Ουκρανία, το Ντονμπάς και η Ρωσία», αναφέρει προσθέτοντας ότι οι εταίροι του Κιέβου στη Δύση θα καλωσόριζαν επίσης μια τέτοια κίνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass