ΗΠΑ

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Δεν θα χρηματοδοτήσω τον πόλεμο του Πούτιν, δήλωσε ο Μπάιντεν * Ακολουθεί και η Βρετανία

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2022 9:15

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, γνωστοποίησε την απόφασή του να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο. «Το ρωσικό πετρέλαιο δεν θα γίνεται δεκτό στις ΗΠΑ», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Δεν θα πάρουμε μέρος στη χρηματοδότηση του πολέμου του Πούτιν», σημείωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Σήμερα, ανακοινώνω πως οι ΗΠΑ στοχεύουν την κεντρική αρτηρία της ρωσικής οικονομίας... Ο αμερικανικός λαός θα προκαλέσει ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στην πολεμική μηχανή του Πούτιν». Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε πως το εμπάργκο θα αφορά επίσης τις εισαγωγές αερίου και ενέργειας από τη Ρωσία.
Ο Μπάιντεν είπε πως η απόφαση ελήφθη εν μέσω διαβουλεύσεων με τους συμμάχους των ΗΠΑ, αλλά δήλωσε επίσης ότι κάποιοι από τους Ευρωπαίους συμμάχους δεν θα μπορέσουν να πάρουν τα ίδια μέτρα, εξαιτίας της εξάρτησής τους από το ρωσικό πετρέλαιο. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα επηρεάσει τους Αμερικανούς πολίτες, καθώς αναμένεται νέα αύξηση των τιμών του αερίου.
«Η ΕΕ πρέπει να απεξαρτηθεί από τη Ρωσία. Εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα που δεν μπορούν να κάνουν. Παραμένουμε ενωμένοι στον στόχο μας να συνεχίσουμε να πιέζουμε τον Πούτιν» είπε ο Τζο Μπάιντεν, και πρόσθεσε πως πρόκειται για «βήμα ιδιαίτερα επώδυνο».
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Σχεδόν παράλληλα με τις ΗΠΑ, και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε επισήμως χθες ότι θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων μέχρι τα τέλη του 2022, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στην αγορά και στις επιχειρήσεις για να βρουν εναλλακτικές λύσεις. Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου καλύπτουν το 8% της ζήτησης στη Βρετανία. «Η κυβέρνηση θα εργαστεί επίσης με τις εταιρείες μέσω μιας νέας ''Δύναμης Κρούσης για το Πετρέλαιο'' για να τις στηρίξει αυτήν την περίοδο, ώστε να βρουν εναλλακτικούς παρόχους», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας, Κουάσι Κουάρτενγκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass