Bloomberg:

Στα σκαριά ευρωομόλογο για ενέργεια και άμυνα

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2022 12:00

H Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να αποκαλύψει εντός της εβδομάδας σχέδιο για κοινή έκδοση ομολόγων, «δυνητικά μαζικής κλίμακας», προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις αμυντικές δαπάνες αλλά και το κόστος ενέργειας, στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, αναφέρει το Bloomberg.

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στους ηγέτες των 27 κρατών – μελών οι οποίοι συνεδριάζουν στις Βερσαλίες της Γαλλίας, στις 10 και 11 Μαρτίου, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg. Αξιωματούχοι εργάζονται ακόμη πάνω στις τελικές λεπτομέρειες της έκδοσης, αλλά και στον προσδιορισμό του ποσού το οποίο αναμένεται να αντληθεί, προσθέτει το πρακτορείο ειδήσεων. Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει λεπτομέρειες του σχεδίου, ωστόσο τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν την κατάσταση και είναι έτοιμοι να αντιδράσουν στις έκτακτες περιστάσεις. Το νέο ομόλογο αναμένεται να είναι έκδοσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στη συνέχεια θα μοιράζει τους πόρους στα κράτη – μέλη υπό μορφή δανείου για δαπάνες στους δύο τομείς. Μια εκδοχή είναι ο διαμοιρασμός υπό τη μορφή του προγράμματος SURE, που χρησιμοποιήθηκε για τη μάχη σωτηρίας θέσεων εργασίας κατά την πανδημία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass