Κατασχέσεις θαλαμηγών Ρώσων κροίσων

Κλείνουν τα 502 καταστήματα Zara στη Ρωσία -Η εταιρεία διακόπτει τις online αγορές στη χώρα -Ανεστάλη η συμμετοχή Ρωσίας-Λευκορωσίας στο Συμβούλιο των Χωρών της Βαλτικής

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2022 11:09

ΡΩΜΗ
Περιουσιακά στοιχεία αξίας 140 εκατ. ευρώ που ανήκαν σε Ρώσους ολιγάρχες έχουν κατασχεθεί

στην Ιταλία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.
Ειδικότερα, οι τελευταίες κατασχέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας. Στον ολιγάρχη Αλεξέι Μορντασόφ κατασχέθηκε η θαλαμηγός Lady M Yacht, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Ιμπέρια, αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, κατασχέθηκε και η θαλαμηγός Lena Yacht, αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Σανρέμο και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Γενάντι Τιμσένκο.
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ZARA
Εν τω μεταξύ η ισπανική εταιρεία πώλησης ειδών μόδας Inditex ανέστειλε τις εμπορικές συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις, γνωστοποίησε χθες η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς την ισπανική ρυθμιστική αρχή.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara.
Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του παγκόσμιου EBIT (σ.σ. κέρδη προ τόκων και φόρων) του ομίλου, πρόσθεσε η Inditex.
ΕΚΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΩΝ ΒΑΛΤΙΚΗΣ
Παράλληλα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι συντάσσεται με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου των Χωρών της Βαλτικής Θάλασσας (CBSS) στην αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στις εργασίες του Συμβουλίου. «Η απόφαση αυτή εντάσσεται στην απάντηση της ΕΕ και άλλων χωρών με αντίστοιχες απόψεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη συμμετοχή της Λευκορωσίας σε αυτή την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετική ενέργεια», επισήμανε σήμερα η ΕΕ. «Η ΕΕ συμφωνεί με τα άλλα μέλη του CBSS (Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γερμανία, Ισλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πολωνία και Σουηδία) ότι η αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας και της Λευκορωσίας θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να καταστεί και πάλι εφικτή η συνεργασία μαζί τους βάσει του σεβασμού για τις θεμελιώδεις αξίες του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass