ΖΕΛΕΝΣΚΙ:

Oσοι μπορούν να μείνουν να πολεμήσουν

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2022 17:16

ΚΙΕΒΟ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι προτρέπει, όσους μπορούν

«να μείνουν και να πολεμήσουν». «Καταφέραμε να έχουμε μία συμφωνία να παρέχουμε βοήθεια σε εκείνες τις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται σε δεινή και χειρότερη κατάσταση, τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, για να σώσουμε παιδιά και γυναίκες και ηλικιωμένους. Να παρέχουμε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους μένουν εκεί σε εκείνα τα μέρη. Όσοι είναι πρόθυμοι να φύγουν από αυτά τα μέρη θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν τώρα χρησιμοποιώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά όσοι μπορούν θα πρέπει να συνεχίσουν να πολεμούν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει, όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στις διαπραγματεύσεις μας με τη Ρωσία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Ζελένσκι χρησιμοποίησε την ομιλία του για να απευθυνθεί απευθείας στις ΗΠΑ, ρωτώντας «τι άλλο χρειάζεται» για να πειστεί ο Τζο Μπάιντεν να εφαρμόσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Υποστήριξε ότι το 74% των Αμερικανών συμφωνεί ότι αυτό είναι απαραίτητο. Χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες της Πολωνίας, η οποία έχει δεχθεί περισσότερους από 600.000 πρόσφυγες από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
* Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της Ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης του Ντονέντσκ Παύλο Κιριλένκο απηύθυνε έκκληση στους αμάχους που εγκαταλείπουν τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα να πάρουν κι άλλους κατοίκους μαζί τους. «Πάρτε κόσμο μαζί σας, γεμίστε τα μεταφορικά μέσα όσο το δυνατόν περισσότερο. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ η παρέκκλιση από τη διαδρομή του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Θα υπάρξουν πολλά στάδια εκκένωσης σε αρκετές ημέρες, ώστε όλοι όσοι επιθυμούν να φύγουν να το κάνουν.” είπε. «Ως εκ τούτου, ζητώ από όλους να εμπιστεύονται μόνο τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτήν την επίσημη σελίδα ή τις πληροφορίες που παρέχουν απευθείας σύνδεσμο προς αυτήν», είπε. «Πρόκειται για θέμα ανθρώπινης ασφάλειας! Μόλις εμφανιστούν νέα στοιχεία, θα σας ειδοποιήσω αμέσως», κατέληξε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass