Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Κίεβο

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ - ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρ 2022 2:01

ΚΙΕΒΟ

Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατεί η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο, κατά την έκτη σήμερα ημέρα της ρωσικής εισβολής.

Την ώρα που Μόσχα και Κίεβο κάθονταν για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία, η Ρωσία σφυροκοπούσε το Κίεβο και άλλες πόλεις, με την Ουκρανία να μιλά για δεκάδες νεκρούς.
Αναλυτικότερα: Λίγη μόνον ώρα αφότου ολοκληρώθηκαν οι εξάωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με το CNN, επρόκειτο για πολλαπλές μεγάλες εκρήξεις που σημειώθηκαν στις 18:40 περίπου στα ανατολικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα, οι σειρήνες ξεκίνησαν να ηχούν. Το ίδιο Μέσο ανέφερε ότι ήταν οι μεγαλύτερες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Μπρόβαρι, στο ανατολικό Κίεβο, ενώ ο δήμαρχος της πόλης αυτής έγραψε στο Facebook ότι σημειώθηκε αεροπορική επίθεση και υπάρχουν τραυματίες. Επίσης οι Ουκρανοί πληροφορούσαν με αναρτήσεις τους στο telegram ότι σήμανε αεροπορικός συναγερμός στις περιφέρειες Μαριούπολης, Ντνίπρο, Λβιβ, Τερνόπολι, Κιρόβογκραντ, Κμελνίτσκι, και Βολίν. Η πολιτική προστασία ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια.


ΣΤΑ 25 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ...
Λίγη ώρα νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε πως οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να επιχειρήσουν τις επόμενες ημέρες να περικυκλώσουν το Κίεβο και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο επιθετικές, επειδή έχουν απογοητευτεί με την αργή έως τώρα προέλασή τους προς την ουκρανική πρωτεύουσα. Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν χθες, δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων. Το κονβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο.
Χρήματα και αμνηστία θα δώσει η Ουκρανία σε Ρώσους στρατιώτες που θα παραδοθούν, ισχυρίζεται το υπ. Άμυνας της χώρας, ενώ οι μάχες μαίνονται. Σε ανακοίνωσή του προσφέρει στους Ρώσους στρατιώτες «μια επιλογή: Να σκοτωθούν σε έναν άδικο πόλεμο ή να λάβουν πλήρη αμνηστία και 5 εκατ. ρούβλια (περίπου 43.000 ευρώ) ως αποζημίωση αν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν εθελοντικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass