Εισβολή από τρία μέτωπα

Τα σημεία των επιθέσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2022 12:30

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια ολοκληρωτική εισβολή στην Ουκρανία, από τρία μέτωπα, ενώ πλήττονται πολλές ουκρανικές πόλεις και το Κίεβο. Η ευρεία επίθεση ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Πέμπτης 5:04 και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Το BBC , μεταφέροντας τις ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων του, περιγράφει την κατάσταση στην Ουκρανία:
Οι ανταποκριτές του BBC άκουσαν δυνατούς κρότους στην πρωτεύουσα Κίεβο, καθώς και στο Κραματόρσκ, στην περιοχή Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης στα νότια, στην πόλη-λιμάνι της Οδησσού.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε υποδομές της Ουκρανίας και σε φυλάκια στα σύνορα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε ότι επιτέθηκε σε ουκρανικές πόλεις, λέγοντας ότι στόχευε στρατιωτικές υποδομές, την αεράμυνα και τις αεροπορικές δυνάμεις με «όπλα υψηλής ακρίβειας».
Άρματα μάχης και στρατεύματα έχουν εισέλθει στην Ουκρανία σε σημεία κατά μήκος των ανατολικών, νότιων και βόρειων συνόρων της, λέει η Ουκρανία.
Ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες έχουν περάσει από τη Λευκορωσία στη βόρεια περιοχή Τσέρνιχοφ της Ουκρανίας και από τη Ρωσία στην περιοχή Σούμι, η οποία βρίσκεται επίσης στο βορρά, ανέφερε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας (DPSU).
Κονβόι έχουν επίσης εισέλθει στις ανατολικές περιοχές Λουχάνσκ και Χάρκοβο και έχουν μετακινηθεί στην περιοχή Χερσώνα από την Κριμαία -την οποία προσάρτησε η Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.
Της ρωσικής επίθεσης προηγήθηκαν πυρά πυροβολικού και υπήρξαν τραυματισμοί συνοριοφυλάκων, ανέφερε η DPSU.
Υπήρξαν επίσης αναφορές για αποβίβαση στρατευμάτων από τη θάλασσα στις πόλεις-λιμάνια της Μαριούπολης και της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, στα νότια. Μια δυνατή έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της Οδησσού και ένας Βρετανός κάτοικος της πόλης δήλωσε στο BBC ότι πολλοί άνθρωποι έφευγαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass