ΠΟΥΤΙΝ

Ετοιμοι για διάλογο για αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας

Ρώσοι κατέλαβαν το Τσέρνομπιλ, κυκλώνουν και το Κίεβο

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2022 12:20

Λίγη ώρα πριν από την ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Πούτιν να ξεκινήσει συζητήσεις με την ουκρανική πλευρά, υπό την προοπτική των εγγυήσεων ότι η Ουκρανία θα διατηρεί πλέον «ουδέτερη στάση» και ότι δεν θα αναπτύξει όπλα στο έδαφός της.


«Με την τήρηση αυτών των όρων θα επιτευχθεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανία, ώστε να πάψει η Ρωσία να τη θεωρεί ως απειλή για την ασφάλειά της και τον λαό της», σημείωσε. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα καθορίσει τον χρόνο των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πέσκοφ. Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δώσει διαταγή για αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε μια ειδική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας.
ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Κατελήφθη το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ από ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Ο σταθμός Τσερνόμπιλ κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις έπειτα από στρατιωτική επιχείρηση και μάχες στην περιοχή, που μεταδόθηκαν νωρίτερα. Ο Μιxαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της κυβέρνησης Ζελένσκι, ανέφερε: «Είναι αδύνατον να πούμε αν το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές, έπειτα από την παντελώς ανούσια επίθεση των Ρώσων. Αυτή είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για την Ευρώπη σήμερα». Σύμφωνα με τον Ποντόλιακ, στα χέρια των Ρώσων έχει περάσει και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Γκοστόμελ (Χοστόμελ). «Ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ. Οι δυνάμεις μας δίνουν τις ζωές τους για να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τραγωδίας σαν εκείνης του 1986», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος Ζελένσκι.
ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΙΕΒΟ
Οι δηλώσεις του Κρεμλίνου έγιναν αφού οι ρωσικές δυνάμεις σφίγγουν την τανάλια στο Κίεβο και σφυροκοπούν από τα χαράματα πολλές περιοχές της Ουκρανίας.
Αργά το απόγευμα το CNN μετέδωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής το Κίεβο, με αλεξιπτωτιστές στα 30-40 περίπου χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.
Κατά τις εκτιμήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων, οι επιθέσεις της Ρωσίας σε εγκαταστάσεις της κυβέρνησης και του στρατού της Ουκρανίας, μαζί με τις αναφορές για επιθέσεις πεζικού με στόχο την κατάληψη στρατηγικών σημείων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται ο πρώην πυρηνικός σταθμός του Τσερνομπίλ, αποτελούν το πρώτο βήμα της εισβολής που αναμένεται να επεκταθεί στο ουκρανικό έδαφος.
Το CNN μεταδίδει, μέσω του ανταποκριτή του στην Ουκρανία, ότι πλέον είναι ξεκάθαρο πως Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους την αεροπορική Βάση Αντόνοφ που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο.
Κατά τις πληροφορίες του CNN, οι ρωσικές δυνάμεις είναι πλέον ανεπτυγμένες στην περίμετρο της περιοχής, που απέχει από το Κίεβο περίπου 30-40 χιλιόμετρα.
ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ 96 ΩΡΕΣ
Θέμα ημερών είναι πλέον η πτώση της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μπροστά στις ρωσικές επιθέσεις που σφυροκοπούν τη χώρα από χθες το πρωί, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Newsweek. Τρεις αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν δηλώσει στο Newsweek ότι περιμένουν την «πτώση» του Κιέβου σε διάστημα ημερών. Η αντίσταση που προβάλλει η χώρα απέναντι στη ρωσική επίθεση θα εξουδετερωθεί αμέσως μετά την πτώση του Κιέβου, λένε οι ίδιες πηγές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass