Συγκρούσεις με το «Κομβόι Ελευθερίας»

*Σε Γαλλία και Καναδά *Προσαγωγές και πρόστιμα *Εκατοντάδες οχήματα κατευθύνονται από το Παρίσι προς τις Βρυξέλλες

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2022 12:46

ΠΑΡΙΣΙ
Η αστυνομία στο Παρίσι προσήγαγε 97 ανθρώπους ενώ επέδωσε και 513 πρόστιμα. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από επικριτές των μέτρων κατά της διασποράς της Covid-19 αλλά και στον διαχωρισμό ανεμβολίαστων - εμβολιασμένων.
Οδηγοί ξεκίνησαν από διαφορετικά μέρη της χώρας προς τη γαλλική πρωτεύουσα εμπνευσμένοι από τις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών στον Καναδά. Χθες, εκατοντάδες οχήματα, που συμμετείχαν στα κομβόι αποχώρησαν από το Παρίσι κατευθυνόμενοι προς τις Βρυξέλλες για να διαδηλώσουν εκεί σημερα Δευτέρα, παρά την απαγόρευση των βελγικών αρχών.


Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, σχεδόν 450 οχήματα αναχώρησαν από τα περίχωρα του Παρισιού και του δάσους της Βουλώνης, στο δυτικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου είχαν κάνει στάση. Ορισμένα εξ αυτών ενδέχεται να κατευθύνονταν ήδη προς τις Βρυξέλλες το πρωί. Οι βελγικές αρχές έχουν απαγορεύσει κάθε κινητοποίηση «με οχήματα» στις Βρυξέλλες και ανακοίνωσαν πως έλαβαν μέτρα «για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό της περιοχής».
Στη γαλλική πρωτεύουσα, περίπου 7.500 μέλη των δυνάμεων επιβολής του νόμου αναπτύχθηκαν από την Παρασκευή. Σε ένα τουίτ, η αστυνομία του Παρισιού ανέφερε πως «διατηρεί τις δυνάμεις αυτές σήμερα».
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Εν τω μεταξύ κλιμακώνεται η ένταση στον Καναδά, μεταξύ των αστυνομικών και των διαδηλωτών που συμμετέχουν στο λεγόμενο «Κομβόι της Ελευθερίας».
Η καναδική αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές και οχήματα, που εμπόδιζαν την κυκλοφορία σε έναν ζωτικής σημασίας εμπορικό άξονα στα σύνορα με τις ΗΠΑ, προχωρώντας σε κάποιες συλλήψεις, όμως η γέφυρα Αμπάσαντορ δεν έχει ανοίξει μέχρι στιγμής.
Είχε προηγηθεί μια τεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ της καναδικής αστυνομίας και των διαδηλωτών, καθώς η δικαστική εντολή και οι απειλές για συλλήψεις δεν κατάφεραν να τερματίσουν τον αποκλεισμό της γέφυρας στο Ουίντσορ, στο Οντάριο, ο οποίος εισήλθε πλέον στην έκτη ημέρα του.
Η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της με περισσότερα από 50 οχήματα χθες, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών μειώθηκε σε περίπου 45 από 100 προχθες. Η αστυνομία του Ουίντσορ έγραψε σε τουίτ: «Θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή για κάθε παράνομη δραστηριότητα».
Παρά τη δικαστική εντολή για τον τερματισμό της κατάληψης και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την επαρχία του Οντάριο, η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να διαλύσει εντελώς το πλήθος και να ξεκινήσει εκ νέου η κυκλοφορία μεταξύ των συνόρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass