Χιόνι στην έρημο Σαχάρα

Ολο και πιο συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2022 14:45

ΑΛΓΕΡΙ  
Δείγμα της κλιματικής αλλαγής και των ραγδαίων μεταβολών των καιρικών φαινομένων το χιόνι στη Σαχάρα και η χιονοθύελλα στον Λίβανο, προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες αλλά ταυτόχρονα προβληματίζουν.
Η χιονόπτωση σημειώθηκε στην έρημο, στη βορειοδυτική Αλγερία, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν. Στην περιοχή είχε χιονίσει και το 1979, αλλά από τότε το φαινόμενο έγινε αρκετά συχνό, καθώς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το 2017, το 2018 και το 2021.


Την Τετάρτη σημειώθηκε επίσης, χιονοθύελλα και σε περιοχές του Λιβάνου προκαλώντας προβλήματα σε οικονομικές δραστηριότητες και το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων. Συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους και βροχές, η χιονοθύελλα «Χίμπα» έκλεισε δρόμους σε περιοχές του Λιβάνου νωρίς το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να χρησιμοποιήσουν μπουλντόζες για να απομακρύνουν το χιόνι από κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε επίσης το κλείσιμο του εμπορικού λιμανιού της Τύρου, ενώ οι ψαράδες έσπευσαν να απομακρύνουν τις βάρκες και τα δίχτυα τους για να αποφύγουν ζημιές από την καταιγίδα.
Προβλήματα από τη χιονοθύελλα αναφέρθηκαν επίσης και στην κοιλάδα Μπεκάα. Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ορεινών περιοχών να μη βγουν από τα σπίτια τους εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, καθώς και να εξοπλίσουν τα αυτοκίνητά τους με αλυσίδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass