Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 11:57

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Να διασφαλισθούν υγεία και συντάξεις

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Οι Γερμανοί πολίτες επιθυμούν από τη νέα τους κυβέρνηση, να επικεντρώσει την προσοχή της στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και να διασφαλίσει τις συντάξεις για το 2022, με λιγότερους ανθρώπους να επιθυμούν να δοθεί προτεραιότητα

στην κλιματική κρίση, όπως έδειξε μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Insa για λογαριασμό της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας «Τhe Bild am Sonntag» και έδειξε ότι ποσοστό 61% των 2.400 συμμετεχόντων, έχουν την άποψη ότι η μάχη κατά της πανδημίας, είναι η πιο σημαντική αποστολή της κυβέρνησης, ενώ ακολουθεί η διασφάλιση των συντάξεων.
Οι Γερμανοί θέλουν επίσης, η κυβέρνησή τους να αντιμετωπίσει την έλλειψη προσωπικού στα γηροκομεία, να παρέχει οικονομική στέγαση, αλλά και να περιορίσει την αύξηση των τιμών στην ενέργεια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής έχει την έκτη θέση στις προτεραιότητές τους.
«Η άμεση και συγκεκριμένη ανησυχία για το βιοτικό επίπεδο κάποιου έρχεται πρώτη από τη συχνά πιο ασαφή ανησυχία σχετικά με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε ο επικεφαλής της Insa Χέρμαν Μπίνκερτ.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε στο πρώτο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι η Γερμανία θέλει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της, στην ομάδα των πιο οικονομικά αναπτυγμένων χωρών (G7), ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μία πρωτοποριακή ομάδα χωρών, στις προσπάθειές της, για να επιτύχει την πράσινη ανάπτυξη, αλλά και έναν κοινωνικά προσανατολισμένο κόσμο.

ΗΑΕ
Συναγερμός λόγω καταρρακτωδών βροχών
ΝΤΟΥΜΠΑΙ
Οι αρχές χωρών του Κόλπου ενέτειναν χθες τους συναγερμούς προς τους κατοίκους λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών, που πλήττουν εδώ και ημέρες αυτήν την πολύ ζεστή και άνυδρη περιοχή. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καταρρακτώδεις βροχές σάρωσαν ολόκληρη τη χώρα, ιδίως το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Πέμπτη, μετέδωσε χθες το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.
Στη Σάρτζα, ένα άλλο εμιράτο, πεζοί και οχήματα εγκλωβίστηκαν στα λασπόνερα. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα. Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν επίσης τη Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων την πόλη της Μέκας. Η Αρχή Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε ότι οι βροχές θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές. Στο Κατάρ, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ανακοινώνοντας «καταιγίδες» και «θυελλώδεις ανέμους» σε διάφορα σημεία της χώρας. Την ίδια ώρα, το σουλτανάτο του Ομάν ανακοίνωσε ότι «καταιγίδες» θα σημειωθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Oman TV να προβάλει ήδη εικόνες με πλημμυρισμένους δρόμους.
Στις χώρες του Κόλπου ο καιρός είναι εξαιρετικά ήπιος τον χειμώνα, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση σπάνια και σύντομης διάρκειας επεισόδια καταρρακτωδών βροχών μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

ΗΠΑ
Το Twitter έκλεισε λογαριασμό βουλευτίνας
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Το Twitter ανακοίνωσε χθες ότι ανέστειλε μόνιμα τη λειτουργία ενός από τους λογαριασμούς της βουλευτίνας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία κατηγορείται ότι παραβίασε τους κανονισμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την πληροφόρηση για την πανδημία. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκλεισε τον προσωπικό λογαριασμό της @mtgreenee, στον οποίο αυτή η θερμή υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ αναρτούσε πληθώρα ψευδών πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια κατά της Covid-19. Η Γκριν, η οποία αναπαρήγαγε επίσης τις κατηγορίες περί εκλογικής νοθείας που διατύπωνε χωρίς αποδείξεις ο πρώην πρόεδρος, διατηρεί, εντούτοις, τον λογαριασμό της ως εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων @RepMTG.
Ο λογαριασμός της Γκριν είχε ήδη μπλοκαριστεί για μία εβδομάδα τον Αύγουστο, διότι είχε γράψει ότι τα εμβόλια «δεν λειτουργούν». Προχθές, έκανε αναφορά, χωρίς να παραθέσει κανένα πραγματικό στοιχείο, σε «έναν αριθμό εξαιρετικά υψηλό νεκρών εξαιτίας των εμβολίων κατά της Covid».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass