Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2021 12:45

Δεν έχει 40 πόδια αλλά ...1.306 (!)


Μέχρι τώρα, δεν είχε βρεθεί ζώο με πάνω από 750 πόδια. Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, με επικεφαλής τον Πολ Μάρεκ του Πολυτεχνείου και του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (Virginia Tech), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», έκαναν την ανακάλυψη σε βάθος 60 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, σε μια τρύπα γεώτρησης σε ένα ορυχείο στην ανατολική Αυστραλία.
Πρόκειται για ένα νέο άγνωστο έως τώρα είδος χιλιόποδου, που ονομάστηκε «Eumillipes persephone», περιλαμβάνοντας στο όνομα την αρχαιοελληνική θεά Περσεφόνη του κάτω κόσμου.
Οι επιστήμονες βρήκαν τέσσερα μέλη του νέου είδους και, αφού τα μελέτησαν, βρήκαν ότι έχουν μακριά σαν κλωστές σώματα, αποτελούμενα από 330 τμήματα, με συνολικό μήκος έως 95,7 χιλιοστά και πλάτος 0,95 χιλιοστά. Δεν έχουν μάτια, τα πόδια τους είναι κοντά και τα κεφάλι τους έχει κωνικό σχήμα με κεραίες και ένα ρύγχος.

Eπιτρέπονται ξανά τα... όργια
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, ήταν σαφής όταν ερωτήθηκε. Τα μέτρα για τον κορονoϊό χαλαρώνουν. Μάλιστα στις κόκκινες περιοχές πλέον θα επιτρέπονται ξανά τα όργια αλλά με μέγιστο όριο τα 25 άτομα λόγω Covid. Όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη που έδωσε η πρωθυπουργός της χώρας κ. Άρντερν στο κανάλι TVNZ και στην εκπομπή Seven Sharp. Εκεί η κ. Άρντερν ανακοίνωσε ότι η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή και θα θυμίζει τους φωτεινούς σηματοδότες ανά περιοχές.

«Tυφλός» οδηγούσε και «χάζευε» βιτρίνες
Ένας άνδρας στην Ιταλία ο οποίος επί χρόνια λάμβανε επιδόματα από το κράτος λόγω «περιορισμένης οπτικής οξύτητας» συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης, αφού εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο, να κυκλοφορεί με μηχανάκι και να χαζεύει τις βιτρίνες των καταστημάτων! Ο άνδρας από το Παλέρμο της Σικελίας έλαβε επιδόματα ύψους τουλάχιστον 170.000 ευρώ από το 2008, όταν δήλωσε ότι είναι «παντελώς τυφλός» λόγω ενός εκ γενετής προβλήματος. Η οικονομική αστυνομία άρχισε να ψάχνει την υπόθεση αφού ο υποτιθέμενος τυφλός ανανέωσε το 2018 την άδεια οδήγησής του, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν διαπίστωσαν ότι οδηγούσε, πληκτορολογώντας ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνό του. Τον είδαν επίσης να κοιτάζει τις βιτρίνες σε μια πολυσύχναστη εμπορική στοά και να μαθαίνει στην κόρη του να κάνει ποδήλατο.
Ο 40χρονος άνδρας, τον οποίο ο Τύπος αποκαλεί με το παρατσούκλι «Μπερλουσκόνι» –λόγω των δικαστικών περιπετειών του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας– κυκλοφορούσε επίσης με ένα ανασφάλιστο μηχανάκι. Ήταν γνωστός στην αστυνομία επειδή το 2020 καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη σχεδόν 15 ετών για τη συμμετοχή του σε ένα δίκτυο απατεώνων που έστηναν τροχαία ατυχήματα για να εισπράττουν την ασφάλεια.

Διάρρηξη με λεία 15 πύθωνες
Δεκαπέντε βασιλικοί πύθωνες ήταν η λεία ενός διαρρήκτη που εισέβαλε σε ένα σπίτι στην κεντρική Αγγλία και έφυγε με μια βαλίτσα γεμάτη ερπετά, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.
Ο δράστης διέρρηξε ένα σπίτι κοντά στο Ράγκμπι του Γουόργουικσιρ το πρωί του Σαββάτου και αφού το έψαξε ενδελεχώς βρήκε τον χρυσοκάστανο «θησαυρό». Στη συνέχεια διέφυγε περνώντας μέσα από ένα νεκροταφείο. Σύμφωνα με την αστυνομία του Γουόργκουικσιρ, ο κλέφτης πήρε τα φίδια, μια βαλίτσα με ρόδες, μερικά μετρητά και κάποια κλειδιά. Τα φίδια φέρουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι εύκολο να τα αναγνωρίσει κανείς, εφόσον φυσικά βρεθούν. Οι βασιλικοί πύθωνες φτάνουν σε μήκος το 1,2 μέτρο και ζουν συνήθως σε δάση στην κεντρική και δυτική Αφρική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass