ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Συμφωνία για πιο πράσινη και ψηφιακή Ευρώπη

Κοινή δήλωση υπέγραψαν οι αρχηγοί των ευρωπαϊκών θεσμών *Τι έρχεται το 2022

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2021 12:20

Οι ηγέτες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ υπέγραψαν κοινή δήλωση, που προσδιορίζει βασικές νομοθετικές προτεραιότητες για το 2022 και χαιρέτισαν την πρόοδο ως προς τις προτεραιότητες του 2021.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνες Γιάνσα, εξ ονόματος της προεδρίας του Συμβουλίου, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπέγραψαν την κοινή δήλωση για τις νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2022, στο περιθώριο της χθεσινής Συνόδου Κορυφής.


Η δήλωση καθορίζει για τα θεσμικά όργανα κοινό όραμα για μια μεταμορφωμένη και πιο ανθεκτική Ευρώπη. Καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των θεσμών να επιτρέψουν στην ΕΕ να βγει ισχυρότερη από την πανδημία του COVID-19 και τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και άλλων παγκόσμιων κρίσεων.

Πιο πράσινη και ψηφιακή Ευρώπη
Ο πρόεδρος Σασόλι είπε: «Είμαστε δεσμευμένοι να προσφέρουμε μια ισχυρότερη, δικαιότερη, πιο βιώσιμη, πιο ψηφιακή και πιο ανθεκτική Ευρώπη για τους πολίτες μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπερηφανεύεται για τις θεμελιώδεις αξίες της και να μην αφήνει κανέναν πίσω».
Ο πρωθυπουργός Γιάνσα είπε: «Τα τρία θεσμικά μας όργανα είναι ενωμένα στην υλοποίηση μιας φιλόδοξης πολιτικής και νομοθετικής ατζέντας που στοχεύει να ενισχύσει την ανθεκτικότητα της Ευρώπης και να προωθήσει την ανάκαμψή της, επιτρέποντάς μας να οικοδομήσουμε από κοινού. Η Κοινή Δήλωση για τις νομοθετικές προτεραιότητες της ΕΕ για το 2022 που υπογράφουμε σήμερα βασίζεται σε όσα πετύχαμε το τρέχον έτος και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για μια δικαιότερη, πιο πράσινη και πιο ψηφιακή Ευρώπη, μια Ένωση που ατενίζει το μέλλον και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω».
Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν είπε: «Η Ευρώπη πρέπει να δώσει λύσεις στα άμεσα προβλήματα των πολιτών, ιδίως στην πανδημία και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή τους ζωή, καθώς και στις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μαζί, όπως η κλιματική αλλαγή. Η κοινή μας διακήρυξη επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να εργαστούμε σκληρά μαζί για να προσφέρουμε λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα, από την υγεία μέχρι την κλιματική αλλαγή, από τον ψηφιακό μετασχηματισμό έως την ευρεία οικονομική ευημερία».

Οι μεγάλοι στόχοι
Η κοινή δήλωση υπογραμμίζει βασικές νομοθετικές προτάσεις που βρίσκονται επί του παρόντος στα χέρια των οργάνων ή θα υποβληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως το φθινόπωρο του 2022.
Δεσμεύει τα τρία θεσμικά όργανα να δώσουν μέγιστη προτεραιότητα σε μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, επίτευξη μιας Ευρώπης κατάλληλης για την ψηφιακή εποχή, δημιουργία μιας οικονομίας που λειτουργεί για τους ανθρώπους, προώθηση μιας ισχυρότερης Ευρώπης στον κόσμο, προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και προστασία και ενίσχυση της δημοκρατίας και υπεράσπιση των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.
Τα τρία θεσμικά όργανα θα συνεργαστούν τώρα με βάση τη χθεσινή δήλωση και το συνοδευτικό έγγραφο εργασίας, το οποίο απαριθμεί περίπου 138 βασικές νομοθετικές προτάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass