ΛΙΒΥΗ

Πιθανή η αναβολή των εκλογών

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2021 12:00

ΤΡΙΠΟΛΗ
Η εκλογική επιτροπή της Λιβύης δήλωσε ότι δεν θα δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των προεδρικών υποψηφίων μέχρι να διευθετήσει ορισμένα νομικά ζητήματα.


Ωστόσο το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως έτσι φαίνεται να μην υπάρχει πλέον χρόνος για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Ενώ οι περισσότερες προσωπικότητες, λιβυκές και ξένες, που εμπλέκονται στη διαδικασία, συνεχίζουν να καλούν δημόσια για τη διεξαγωγή των εκλογών σύμφωνα με το πρόγραμμα, πολιτικοί, αναλυτές και διπλωμάτες λένε σε ιδιωτικές συνομιλίες πως αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.
«Με δεδομένες τις ευαισθησίες που υπάρχουν σ’ αυτό το στάδιο, καθώς και τις πολιτικές συνθήκες και τις συνθήκες ασφαλείας, η επιτροπή θέλει να εξαντλήσει όλα τα μέσα για να εξασφαλίσει πως οι αποφάσεις της θα είναι σύμφωνες με τις δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται», αναφέρει η επιτροπή σε δήλωση που εξέδωσε.
Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την ψηφοφορία, δεν μένει σχεδόν καθόλου χρόνος για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία σε όλη τη Λιβύη αυτοί που περιλαμβάνονται στον τελικό κατάλογο, από τους 98 που είχαν θέσει υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα να έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα οι υποψήφιοι που είναι ήδη πολύ γνωστοί στο κοινό.  Καθώς δεν υπάρχει κάποιο κοινά αποδεκτό νομικό πλαίσιο, δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό οι κανόνες θα βασίζονται στον υποστηριζόμενο από τον ΟΗΕ οδικό χάρτη, που είχε προβλέψει αρχικά τη διεξαγωγή εκλογών, ή σε ένα νόμο που εξέδωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου το Σεπτέμβριο, αλλά ο οποίος απορρίφθηκε από άλλες παρατάξεις. Η διαδικασία των αποφάσεων για την εκλογιμότητα υποψηφίων κατέδειξε μείζονα ζητήματα στη διαδικασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass