ΕΜΑ:

Αποτελεσματική και ασφαλής η αναμνηστική δόση στους 3 μήνες

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2021 15:27

ΠΑΡΙΣΙ
Στην ασφάλεια της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στους τρεις μήνες, αναφέρθηκε ο ΕΜΑ.
Ειδικότερα, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 με την παρέλευση τριών μηνών από τη δεύτερη δόση, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Μάρκο Καβαλέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Αναφερόμενος, επίσης, στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας. Ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήπια εκδήλωση της νόσου.
«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η σύνθεση του εμβολίου θα χρειαστεί να αλλάξει. Ο χρόνος θα το δείξει» τόνισε, και πρόσθεσε ότι ο ΕΜΑ είναι έτοιμος να αναλάβει γρήγορα μέτρα αν χρειαστεί.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι παραμένει ακόμα ασαφές αν η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα.
Ο Μάρκο Καβαλέρι ανέφερε o EMA ενδέχεται να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο της Novavax κατά του κορονοϊού πριν από το τέλος του έτους. Όταν εγκριθεί, θα είναι το πέμπτο εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του covid-19 στην ΕΕ και θα παρέχει μια νέα επιλογή στους πολίτες για τον εμβολιασμό.
Τέλος, ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) επανέλαβε το κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού και προς όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass