Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2021 13:00

Aρχισε να «βρέχει» λεφτά

Χιλιάδες χαρτονομίσματα άρχισαν να «πετούν» έξω από ένα θωρακισμένο φορτηγό όχημα μεταφοράς χρημάτων που κινείτο σε έναν αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια και οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους, βγαίνοντας για να συλλέξουν ό,τι προλάβουν από το... απροσδόκητο τζακ ποτ.

Ωστόσο, η χαρά των αυτοκινητιστών κράτησε για λίγο, καθώς η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο σημείο για να αποκαταστήσει την τάξη, συλλαμβάνοντας αρχικά δύο άτομα, ιδιαίτερα άπληστα.
Τα χαρτονομίσματα που έπεσαν από το φορτηγό, τα οποία ανέρχονταν συνολικά σε χιλιάδες δολάρια, ανήκαν σε τράπεζα και έπρεπε να παραδοθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα. Το «τζακ ποτ» προκλήθηκε όταν αναπάντεχα άνοιξε η πόρτα ενός θωρακισμένου φορτηγού μεταφοράς χρημάτων κοντά στο Σαν Ντιέγκο, όχι μακριά από τα σύνορα με το Μεξικό.

 

Γάτα με τέσσερα αυτιά
Το όνομά της είναι Μίδα και γεννήθηκε με τέσσερα αυτιά λόγω μιας γενετικής μετάλλαξης. Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το τεσσάρων μηνών γατάκι να προκαλέσει τον ενθουσιασμό των χρηστών του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πάνω από 73.000 ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μικρή γατούλα γεννήθηκε σε μια αυλή στην Άγκυρα, μαζί με τα πέντε αδελφάκια της και αργότερα την υιοθέτησε η Κάνις Ντοσεμετζί και η οικογένειά της. Λένε πως ερωτεύτηκαν το ζώο με την πρώτη ματιά και ήθελαν αμέσως να αναλάβουν τη φροντίδα της, ανήσυχοι πως οι πιθανότητές της να βρει ένα σπίτι θα ήταν μειωμένες λόγω της μοναδικής κατάστασής της. Η Μίδα, το όνομα της οποίας προέρχεται από τον μυθολογικό βασιλιά της Φρυγίας, αναδείχθηκε σε «αστέρα» του διαδικτύου χάρη στις αναρτήσεις των ιδιοκτητών της σχετικά με την καθημερινότητά της με τους δύο σκύλους.

 

H μοτσαρέλα αγαπημένο τυρί των Γάλλων
Στη χώρα των «χιλίων τυριών», από την αρχή του έτους, οι πωλήσεις μοτσαρέλας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις του καμαμπέρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης παρασκευαστών αυτής της ναυαρχίδας της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας.
Το καμαμπέρ ήταν μέχρι τότε το πιο δημοφιλές τυρί και το πιο καταναλώσιμο στα γαλλικά τραπέζια. «Για πρώτη φορά στη Γαλλία, η καμπύλη πωλήσεων για camembert, η οποία έχει μειωθεί σταθερά κατά 3% ετησίως, έχει πέσει κάτω από αυτήν για τις πωλήσεις μοτσαρέλας, η οποία σημειώνει ετήσια ανάπτυξη 5%», δήλωσε στη Figaro, Φαμπρίς Κολιέ, Πρόεδρος της Ένωσης Παρασκευαστών του Camembert (SNFC). Σύμφωνα με το SNFC, 29.230 τόνοι καμαμπέρ έχουν πουληθεί στη Γαλλία έναντι 33.170 τόνων ιταλικής μοτσαρέλας από την αρχή του έτους έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

 

Ευτυχισμένες γιαγιάδες
Οι γιαγιάδες μπορεί να νιώθουν πιο δεμένες συναισθηματικά με τα εγγόνια τους παρά με τα παιδιά τους, δείχνει για πρώτη φορά μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη βρήκε ότι ο εγκέφαλος των γιαγιάδων εκδηλώνει μεγαλύτερη συναισθηματική ενεργοποίηση και εμφανίζει πιο έντονα ίχνη εν συναίσθησης, όταν αυτές βλέπουν φωτογραφίες των εγγονιών τους παρά των αγοριών ή των παιδιών τους. Αυτό πιθανώς εξηγεί την εμπειρία που έχουν πολλά μεγάλα και παντρεμένα πια παιδιά με οικογένεια, τα οποία βλέπουν τους γονείς τους να νιώθουν μεγαλύτερη χαρά όταν έρχονται σε επαφή με τα εγγόνια τους παρά με τα ίδια τα παιδιά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass